TGE11

Liten skogstur

Idag har vi kost oss på en liten skogstur. Eller, skogstur og skogstur – disse bildene er faktisk tatt rett bak huset. Typ 10 meter fra husveggen. Må nyte å ha skogen rett utenfor døra, for om en liten månede pakker vi sammen og flytter til boligstrøk!

For ja, vi har faktisk blitt huseiere! Jeg kan ikke juble høyt nok, og vi gleder oss til å flytte. Selv om vi stortrives her vi bor nå så blir det godt å komme litt mer sentralt, og ikke minst eie noe! Og skogen er bare en liten 5minutters spasertur unna, så jeg er sikker på att dette blir bra!


TGE1

TGE5 TGE7 TGE9 TGE11 TGE13 TGE16 TGE17 TGE18

cut

Lenge siden sist!

Nå er det 5 måneder siden jeg oppdaterte denne bloggen, så det er vell på tide med en liten oppdatering? 

Sist jeg oppdaterte var jeg høygravid og treningen ble satt på vent. Med kulemage fra en annen verden, høyt blodtrykk,lavt jernlager og hormoner fra helvette ble det ikke mye hundetrening. Men nå er kulemagen borte og jeg begynner sakte men sikkert å komme igang med hundetreningen igjen!

Siden sist har altså den firbeinte gjengen blitt storesøstre til lillebror som blir hele 4 måneder neste uke. 

cutOg disse fire månedene har jeg levd i en liten mammaboble – og det har ikke skjedd stort annet enn att vi alle har nytt hverdagen med lillebror i hus. Men nå begynner vi å bevege oss utenfor denne boblen, og vi har så smått kommet igang med trening igjen. Det er nok en liten stund før vi kommer oss tilbake til ringen, men vi har fortsatt noen mål for dette året:

Nova:

– Skal fortsette å holde seg i fin form. Og feire 10årsdagen sin til høsten. Ikke dårlig for en hund som så og si fikk dødsdommen før hun var ett år <3

jent4

Penny:

– Lære flere triks – og kanskje kommer vi oss ut i freestyleringen?
– Om helsa tilatter det skal vi prøve å få vår siste røde sløyfe i rally klasse 1
– Helseundersøkes. Hjerte, knær og øyne. Samt DNA testes for CC og EF

cute3

Lexie:

– Trene agility regelmessig
– Prøve oss i en hopp konkurranse
– Prøve å ta bronsjemerket i Agility
– Prøve å ta Bronsjemerket i Lydighet
– Helseundersøkes. Hjerte, knær og øyne. Samt DNA testes for CC og EF

Så satser jeg på att det ikke blir 5 måneder til neste oppdatering! =) 

 

 

cavalieren4

Året som har gått

Tenk at vi snart kan vinke farvell til 2015 og ønske 2016 velkommen! Og siden året snart er omme så passer det vell greit med en liten oppdatering av året som har gått! Jeg er veldig fornøyd med målene vi har klart, og jeg ser tilbake på 2015 som ett veldig innholdsriktår, selv om slutten kanskje ikke var så aktiv som jeg hadde håpet på!

Målene for 2015 var:

 • Penny skal starte i minst 3 konkurranser. Og dette har vi klart! Og det er jeg så stolt over att det nesten er lattelig. Men jeg trosset konkurransenervene og kom meg ut i ringen igjen etter 8 års konkurransepause!!
 • Hundene skal få prøve seg i Smeller. Joda, vi har prøvd oss – men vi har ikke kommer skikkelig igang. 
 • Lexie skal bli en trygg hund. Det vil jeg si hun har blitt!
  aut5
 • Lexie skal starte minst en konkurranse, og delta på flere valpeshow. Hun har deltat på flere valpeshow, og var meldt på rally-lydighet – men pga elendig form pga svangerskapet fikk jeg dessverre ikke møtt opp..
  ut1
 • Aila skal gå mer feltsøk. Dette gjorde vi – men som de fleste vet flyttet Aila fra oss i våres. 
 • Nova skal opprettholde sin gode form og holde seg frisk. Jeg tror den hunden blir yngre for hvert år som går jeg <3 Flotteste vakre Nova holder fortsatt følge med juniorene – og er en valp i hjertet sitt.
  skog9
 • Jeg skal ta førekortet. Jeg begynte – men pga tøft svangerskap måtte jeg begynne på medikamenter som ikke lot seg kombinere med øvelsekjøring.
 • Vi skal på minst 3 kurs! Dette har vi også klart.
  dip1
 • Få kontroll over konkurransenervene mine. Nop. Overhode ikke. Men jeg trosset dem, og det er ett steg i riktig rettning. 
 • Få opprykk til Rally klasse 2 med Penny. Jepp! Direkte opprykk på sitt tredje stevne <3
  11128468_618713011606976_1002842484_n (1)
 • Begynne på instruktørutdanning. Nei, jeg valgte ett annet studie. 

 

Januar:

– Vi hentet hjem verdens nydeligste lille Lexie!
– Jeg og Penny fullførte nybegynnerkurs i RallyLydighet

sol5

Februar:

– Vi var på valpetreff
– Penny klarte å miste en tann…
– Penny var på sitt siste valpeshow

Mars:

– Penny debuterte i Rally og fikk andre premiering
– Penny var på sitt andre rallystevne og fikk førstepremiering
– Jeg begynte på veterinærsekretærstudie
– Vi var på Freestylekurs

11040348_637162083093991_1435908220_n

April:

– Lexie var på sitt første Valpeshow
– Lexie var på sitt andre valpeshow hvor hun ble BIR
– Penny var på rallystevne og vi fikk en litt «sur disk» pga en fillefeil – men flott gjennomført!
– Penny var på nytt rallystevne og fikk direkte opprykk!
– Penny fikk bronsjemerket i lydighet!
– Graviditetstesten lyste positivt – familien venter nytt medlem <3

11186374_623636024448008_1413963621_n
Mai:

– Penny ble ett år!
– Lexie og Nova var på utstilling hvor begge endte med BIM
– Aila flyttet fra oss

Juni-juli: 

– Stille og rolig!

August:

– Nova ble 9 år!
– Samling på utdanningen
– Meldte Lexie på agilitykurs og rallystevne

CAV7

September:

– Lexie gikk på sitt første agilitykurs

ag1Oktober, November, Desember 

– Lexie ble ett år!
– Samling på utdanningen

Starten av året var uten tvil mer aktivt enn slutten – men når man knapt kommer seg opp av sofan pga bekkenplager er det vanskelig å være en aktiv hundeeier! Men vi har kost oss med skogsturer og hjernetrim – og nå legger vi planer for året som kommer!

 

fiske10

Agilitykurs neste!

Etter en sommer med kurs og konkurransepause er det jammen meg påtide å få startet høstsesongen! Og vi starter høsten med ett agilitykurs, eller hinderlæringskurs som det så fint heter. 

For 10 år siden var jeg skikkelig agilityfrelst. Ikke bare bodde jeg så og si på klubben sin treningsplass, jeg fikk også min far til å snekkre en agilitybane til meg som vi hadde stående i hagen. Agility var knallgøy!

fiske2

Men så fikk jeg Nova, som på grunn av PL ikke egnet seg til agility. Så kom mitt nye agilityhåp i hus – Daisy. Men på grunn av en skjelletsykdom og sterk HD ble igjen agilityplanene lagt på hylla. Men nå, nå skal vi prøve oss igjen. Jeg har slitt litt med å finne den hundesporten som passer Lexie best. Lydighet kan bli hakket kjedelig., rally lydighet blir hakket for langsomt, spor er definisjonen av kjedelig og freestyle passer ikke ho matmor akkurat nå – så derfor gir jeg igjen agility en sjanse!

fiske5

Bittelitt smånervøs for å igjen bli totalt bitt av basillen, for så å få drømmen knust. Igjen. Men jeg tror ihvertfall att hun kommer til å stortrives som agilityhund. Hun har kanskje ikke den farten som trengs for å nå langt, men det viktigste er å ha det gøy, enten det kun er på trening eller i konkurranseringen :)

Kurset tar vi igjeonnom Himles hundeskule, alltid spennende å prøve ut nye hundeskoler! Vi gleder oss :)

bilde1

Farvel jenta vår!

Mange har etterlyst Aila de siste måndene. Ikke har det kommet noen nye innlegg om henne, og ikke ligger henne under «hundene». Og her er grunnen…

I Januar tok jeg og samboer det tunge valget med å legge Aila ut på finn.no. Vi hadde snakket om det i lang tid, men det å omplassere en hund er ikke lett. Å det å finne en seriøs eier som ønsker en hund med bagasje er en vanskelig oppgave…

tronsk9

Men den perfekte eier meldte seg etter kort tid. En ung dame som bodde ett godt stykke unna. Hun hadde erfaring med hunder og hun klarte å se forbi de problemene Aila har – og se den fantastiske hunden som hun er! Hun bodde landlig til og Aila ville få være på gård, bli med i stallen, være enebarn og få rikelig med tur og trening.

Perfekt! I Februar reiste altså Aila fra oss. Det har vært tungt, men jeg har ikke angret en eneste dag. Dette var det riktige for Aila, uansett hvor vanskelig det var for oss.

aili1

Aila og den nye eieren fant fort tonen, og det har gledet meg så mye å se de fantastiske turene, opplevelsene og utfordringene Aila har fått. Og ikke minst hvor mye hun vokste på kort tid. Fineste Ailaèn!

Dessverre var ikke gleden langvarig. For idag sovnet Aila inn. Hun fikk ikke det lange og fantastiske livet som vi hadde sett for oss og Vi ble ikke hennes evige eiere som vi hadde sett for oss. Men hun var lykkelig. Aila har aldri vært syk tidligere, så når meldingen om avliving tikket inn stoppet hjertet mitt noen sekunder. Ailas nyrer har sluttet å virke.

bilde1

Så nå leker hun på regnbuebroen. Vi savner deg, hver dag. Og nå, nå som jeg ikke lenger kan få oppdateringer og bilder av deg er savnet større enn noen gang. Så uretferdig. En 3 år gammel hund skal ikke få nyresvikt….Du skulle leve i så mange år til. Du skulle løpe etter hestene, gå på lange fjellturer, passe på sauene og nyte livet som enebarn. Hvil i fred, verdens vakreste Aila. Vi savner deg.

cavalieren1

Cavaliergjengen på tur!

Jeg har vært så heldig å få passet to herlige Cavaliergutter i noen dager. Det å ha 5 cavalierer i hus har fått valpesyken til å blusse litt opp igjen, og jeg kjenner att jeg virkelig har lyst på en ruby!

Men nei, fornuften får seire over lysten, enn så lenge ihvertfall. Tror det blir nok å henge fingrene i med 3 hunder, baby, hus og studier!

cavalieren
Ruben
cavalieren1
Nova
cavalieren2
Lexie og Ruben
cavalieren3
Victor
cavalieren4
Lexie
cavalieren5
Victor
cavalieren6
Penny
cavalieren7
Lexie

 

cavalier
Victor
cavalier1
Nova
cavalier2
Ruben
cavalier3
Lexie
cavalier4
Ruben
cavalier6
Ruben

cavalier5

POSKE3

Liten påsketur!

Idag våknet jeg opp til skikkelig påskevær! Sola skinte og det glitret i den lille snøen som er igjen. Gradestokken lå på rundt 5 grader og fuglene sang utenfor vinduet mitt. 

Når det er slikt vær kan man ikke sitte inne, så jeg og Nova tok oss en koselig påsketur sammen med terrieren Selma! Vi pakket sekken med rykende kakao, godbiter til de firebeinte og en liten kwiklunsj til tobeinte. Ingen påske uten turer i skogen med ryggsekken full av snadder!

Turen ble riktignok ikke så lang som planlagt. Jeg er enda ikke helt kurrert fra min frykt for skogen, og idag tok frykten meg litt, og jeg så meg nødt til å snu etter 20 minutter. Men, vi hadde en koselig tur – og jeg var i skogen, trossalt!

poske7 POSKE5 POSKE3 POSKE2 POSKE1 POSKE

sol15

Valpekontroll – 12 uker!

Herregud som tiden flyr! På tirsdag ble lille Lexie 12 uker, tenk att hun har vært hos oss i 4 uker allerede. Valpetiden flyr virkelig fort. 

lexie1

Siden hun har blitt «stor jente» på 12 uker var vi innom veterinæren for å ta 12 ukersvaksinen idag. Jeg var litt usikker på hvordan hun ville takle veterinærkontoret. Hun er miljøsterk og trygg, men jeg var usikker på hvordan hun ville takle å stå på bordet, håndtering fra andre – og ikke minst vaksinen, da hun er en ganske så stor pingle.

Håndteringen: Veterinæren fikk sett i ørene uten problemer. Skjekket for navlebrokk, sett på øynene og klemte her og der uten problemer. Når hun skulle skjekke tennene var ikke lille Lexie like samarbeidsvillig, men kunne lett kjøpes for en godbit. Dog må vi trene mye på dette før vi skal på valpeshow.

walk6

Bordet: Hun har stått lite på bord, men det skremte henne overhode ikke. Bord eller gulv, spiller ingenrolle så lenge det er godbiter å finne, eller ett ansikt å vaske.

Luktene: Hvilke lukter? Hun var for opptatt med å tilby på plass, så jeg tror ikke hun fikk med seg alle luktene som er hos en veterinær…

Veterinæren: Åh, glede på jord er å ha oppmerksomheten til en person. Tenk å bli kost, klappet, snakket til og itillegg få godbiter? Det må jo være lykke på jord.

Vaksinen: Hylte når hun ble stukket, men glemte seg fort.

gjengen3

Biljøring: For første gang satt hun helt alene i buret, og det ble ikke godt mottatt, for første gang lagde hun litt spetakkel, så vi må trene mer på å kjøre bil uten søstrene.

Båndtrening: Ja, vi måtte jo gå litt i bånd fra parkeringsplassen og til veterinæren. Hun begynner å akseptere båndet – men nå er halsbåndet blitt teit. Selen godtar hun derimot veldig bra.

sol7

 

 

Som dere kanskje skjønner er hun et enormt – ENORMT matvrak. Uansett hvordan situasjon hun er i kan hun kjøpes for en liten godbit. Eller lukta av en godbit. Og hun gjør alt for å få en godbit, selv om du ikke har godbit.

gjengen3

Lexies andre uke

 Tenk at idag blir lille Lexie 10 uker! Hun har vært hos oss i to uker nå, og begynner virkelig å bli varm i trøya. Vi har fått gjort mye disse to ukene, og jeg syntes hun blir tryggere, flinkere og mer pøblete for hver dag som går! Herlige lille valpen! 

Hva vi gjorde sist uke kan dere lese <HER>

dagen5

Hva har vi gjort denne uken:

 

– Besøk i dyrebutikk
Litt skeptisk til å begynne med, men kom seg veldig fort. Mange nye og spennende lukter, ansatte som ga godbiter og forbipasserende som naturlignok syntes hun var verdens nydeligste.

Møtt på hunder 
Lexie er veldig nyskjerrig, og hopper gjerne på de andre hundene – men om dem inviterer til lek trekker hun seg litt unna. Men når hun først har blitt varm i trøya er det lite som stopper henne!

lexie3

Kjørt mye bil 
Fortsatt like flink på dette punktet! Nå har hun begynt å sitte i buret isteden for på fanget mitt, og det går supert.

Lekt med barn på 10 år 
Barn er gøy! Kjempespennende og morsomme små skapninger!

Hilst på voksene og eldre 
Mennesker er superkult! Hva er det å ikke like? Oppmerksomhet, kos og ofte vanker det en godbit eller ti.

Miljøtrent utenfor matbutikken
Traktorer, stresede mennesker, biler, unger som løper, handlevogner, snø, bæreposer som knitrer – det er mange inntrykk en liten valp får av å stå utenfor matbutikken.  Handlevogner er litt skummelt, men også veldig spennende!

gjengen6

Kjørt tog/vært på togstasjonen
Hun har sett tog suse forbi henne, noe som ikke var noe problem! Hun har tatt heis og rulletrapp, fått like mye oppmerksomhet som Justin Bieber fikk i Oslo, gått på nytt underlag, fått mer båndtrening, sett kofferter som har blitt dratt på bråkete underlag og kjørt tog. Hun tok alt med en fantastisk ro, hilse selvsikkert på alle som ønsket å hilse og sov igjennom togturen.

- Oslo lufthavn
Hun har vært på en superkort tur på Oslo lufthavn. Hun fikk ikke hilse på noen på denne turen, ei heller gikk hun på sine egne bein – men hun lå trygt og godt i «baggen sin» og så på alle som stresset rundt.

Kjørt buss
Bussturen gikk også som en drøm. Hun sov igjennom hele turen, og sjarmerte alle som gikk av/på bussen.

– Vært med på kurs
Storesøster Penny går på Rally-Lydighetskurs, og lille Lexie får være med. Nye mennesker, nye hunder, første gang i en hall, nytt underlag, nytt sted, bilkjøring.

walk5

 Hva trener vi på?

Sitt – Denne går veldig greit

Doggie-zen – Denne har løstnet veldig de siste dagene! Matvraket har brukt litt tid på å skjønne denne øvelsen, men nå går det riktig vei.

walk6

Omvendt lokking – Samme som over, det løsner!

På plass – Hun har begynt å skjønne at hun skal inn på min venstre side, men hun har ikke bakpartskontroll helt enda, og det ender ofte med noen veldig skjeve innsitter.

Hjemmealenetrening – Overaskende flink! Første uka fikk hun panikk om jeg forlot rommet, så jeg regnet med at vi måtte jobbe hardt på dette punktet. Men nå begynner hun å innse at å ha «matmor» ved seg hele tiden er igrunn ganske teit.

Dekk – Å legge seg mens jeg har en godbit, kan være veldig utfordrende, men det kommer seg.

dagen3

Valpeting:

Uhell inne: Hun er fantastisk flink på dette punktet. Hun gjør fra seg såfort jeg setter henne ut. Dog er jeg litt fjern innimellom og har glemt å ta hun ut rett etter hun har spist – og frøken mini må ut 2 sekunder etter att maten er spist. Så noen «nummer to» uhell har vi hatt, men ingen tisseuhell denne uka.

Valpebiting: Hun biter lite på oss, litt i tærne, men det er mest for at hun vil leke med sokkene. Hun er ikke noe interessert i å bite i lange ører – slik som Penny var – ei heller på bordben. Hun er derimot veldig glad i å bite/dra i saueskinnene som ligger i stua.

Båndtrening: Båndet er fortsatt ganske teit.

Nattesøvn: 8 timer hver natt. Så ut for å tisse, leke noen minutter med Penny før hun er klar for å legge seg å sove igjen. Flinke valpen!

Og tilslutt, en bitteliten film av Lexie – her trener vi på innkalling, leking og på plass