ag5

Agilitykurs

Lille minivalpen går på nybegynner agilitykurs nå, og jeg tror virkelig hun har funnet sin sport! Ikke det att hun ikke syntes rally er gøy – men det er ett helt annet fokus og prestasjon når hun er på agilitybanen. Hun får bruke sine akrobatiske evner, hun er totalt uredd og hun lærer så fort.

ag4

Hoppehindere: Går veldig greit. Hun hopper, har grei fart og beregner riktig. Jeg derimot må lære meg å stole mer på henne å ikke løpe så utrolig nærme hinderet att jeg nestenkræsjer hele tiden.

Møna: Muligens hennes favoritt. Hun har god fart, er overhode ikke redd og hopper ikke av feltet – men vi må trene på mer sikkert felt slik att hun ikke lærer seg å hoppe av med tiden.

Bommen: Hennes andre favoritt. Felthindere er gøy! Her har hun ett veldig fint felt!

ag2

Lengde: Går veldig greit. Hopp er hopp.

Tunell: Litt skummelt. Eller, det er ikke skummelt å ta selve tunnelen, men det å ikke se hvor matmor er, det er litt skummelt. Hun har dog tatt både rette, lyse, mørke og tuneller i buer – så det går greit. Hun må bare lære seg til å skjønne att jeg ikke kommer til å forsvinne mens hun er inne i tunellen.

Ag

Slalomen: Ting tar tid. Har bestilt slalom hjem, så forhåpentligvis får vi trent mye på dette i vinter.

Pølsa: Kun trent på en gang, og da gikk hun igjennom ( i sneglefart). Hun trenger nok litt tid på å bli trygg på denne.

ag5

Vippa: Er det noe skummelt da? Trener mye på nedfeltet her, da hun har en liten tedens til å ville hoppe av før hun skal :)

Hjulet: Hopp er hopp!

ag7

 Handlingen min: Den trenger vi ikke snakke om helt enda…

lex3

Utfordringer før debuten

Hvor blir dagene av? Jeg føler att jeg knapt rekker å stå opp før det igjen er kveld og tid for å finne senga. Dagene går virkelig i ett. Men vi lever altså, selv om bloggen ikke blir så ofte oppdatert! 

lex3

Siden sist har lille Lexie blitt 9 måneder. Hipp hipp hurra for henne! Endelig stort nok til å kunne vinke farvell til valpeshow og si hello til konkurranselivet.Hun er ikke helt klar for å debutere enda, men jeg tenker att vi kaster oss inn i det i oktober. Det værste som kan skje er jo att vi disker. Noe jeg tror vi gjør, men jeg tenker det er en fin og myk start på konkurranselivet ved å starte på hjemmebane.

Lexie er så treningsglad og har en sånn iver att i teorien burde hun kanskje være lettere å trene enn de to andre jeg har, men jeg og Lexie sliter litt med å være på samme bølgeliengde under rally-treninger. Hun er på en måte så utrolig tøff – hun bryr seg ikke noe om om hun stanger i en kjegle, blir tråkket på, snubbler eller om noe som helst bråk rundt henne, hun lar seg ikke distrahere! Men på den andre siden er hun utrolig myk. Om jeg avslutter en øvelse pga feil detter halen ned, ørene går bakover og treningsiveren forsvinner – det er som om å gjøre feil er det værste som kan skje henne.

lex2

Hun leser meg som en åpen bok, og hun blir usikker om kroppsspråket mitt tyder på att vi ikke fikk til det vi skulle. Dette blir kanskje vår største prøvelse når vi skal inn i ringen for første gang – for hvem har vel samme kroppsspråk på trening som på konkurranse?

Men vi trener og trener. Jeg har begynt å filme oss mer, så jeg kan se hva jeg gjør feil for å gi Lexie denne følelsen – og for att jeg får ett annet kroppsspråk så fort kameraet kommer på. Jeg prøver også å ha forskjellige språk mens vi trener, og  ikke minst trene på nye steder hvor det er mennesker. Jeg vet vi kommer i mål til slutt, ting tar bare litt tid ♥

skog14

Skogen er vår lekeplass!

Det er ikke alltid treningslysten er på topp, men hundene trenger fortsatt noen ufordringer, og da er det godt å ha skogen som sin egen lille lekeplass!

Penny har ikke fått så mye trening de siste dagene, så idag har vi kost oss med forskjellige aktiviteter i skogen. Det er bare fantasien som setter grenser på hva man kan finne på i skog og mark. For tiden prøver jeg å bedre balansen til Penny, og idag hadde vi ett lite gjennombrudd (bilde 2 og 3)! Ikke bare bedrer det balansen, men slike øvelser gir henne mer kreativitet og styrker selvtilitten :)

For første gang prøvde jeg også å sende henne rundt ett tre (vi har bare brukt kjegle tidligere) og hun tok det på strak labb! Hun løp rundt både trær, steiner og busker, på det meste fra 5 meters avstand. Flinke pøbelen!

skog skog3 skog5 skog6 skog7 skog14 skog20

t2

Dagens trening – video

Våren begynner sakte men sikkert å titte frem, og vi kan sakte men sikkert våge oss ut for å trene! 

Penny ligger i hardtrening til bronsjemerkprøven om 2,5 uke. Vi har en lang vei å gå, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med hvor langt vi har kommet på kort tid. Momentene er lært inn, vi må bare sette alt sammen og kutte ned på belønningen.

Hun har også fått en mye finere fot, har så og si sluttet med bjeffingen under trening og fokuset har blitt betraktlig mye bedre på kort tid.

Lille minivalpen fikk  også en liten uteøkt. Hun har aldri trent under åpen himmel før, så jeg var spent på hvordan hun kom til å takle dette, men det tok hun virkelig på strak pote! Hun kunne ikke brydd seg mindre om det som skjer rundt, herlig!

Hun er på god vei i rally treningen :) Flinke valpis!

 

trening1

Dagens triksetrening – Video

Jeg burde nok trent til utstillingen, rally stevnene og Lp cupen som vi skal på denne måneden, men etter å ha vært på freestylekurs er jeg proppet med motivasjon, inspirasjon og ny kunnskap – så da frister det lite å trene på alt annet…

trening5

Det er ikke mer enn en liten uke siden vi var på triksekurs, så vi har ikke kommet i mål med noe av det vi lærte – men vi er på god vei med noen av triksene.

Sitte bamse: Begynner Penny å bli ganske god på. Balansen kommer seg, så nå må jeg bare fjerne hånda og «godbit regnet». Men med tanken på att hun ikke kunne sitte bamse overhode for 1 uke siden er jeg fornøyd!

Baklengst slalom: Jeg føler att denne begynner å løsne for Penny (og meg) selv om jeg ikke er helt sikker på hva jeg gjør så har vi klart å gå tre skritt bakover, med target. Så da går det vel riktig vei?

Snurre rundt meg: Lexie kan ta to runder, og er innimellom super flink (syntes hun selv) å setter seg i «på plass» etter en runde – DET er jo en rally øvelse som hun har lært, så egentlig er hun flink, bare flink på feil tidspunkt.

Hoppe over armene mine: Penny  får fortsatt belønning for hvert hopp, men bare det att hun hopper er fantastisk i mine øyne. Hun er ikke den mest sprettene hunden i verden, og syntes denne øvelsen er litt skummel, så jeg syntes hun er kjempeflink!

Og det tror jeg er de triksene vi har trent på etter kurset. Gleder meg til å ta fatt på alt det andre også, men får vel snart begynne å konsentrere meg om bronsjemerkeøvelsene også, så jeg når målet mitt om å bestå minst to øvelser! Små mål. få skuffelser!

Jeg filmet dagens triksetrening, og satt sammen en liten triksevideo:

 

 

11037771_594290254049252_719225596733329215_n

Hvordan takle konkurransenerver?

Konkurranser. Bare ordet får hjertet mitt til å hoppe over ett slag. Nervene mine var på ett tidspunkt så ille att jeg mistet treningsgleden, og måtte slutte å konkurrere. I år har jeg etter noen års pause kommet meg tilbake i ringen, og jobber mot å bli kvitt nervene helt! 

10866954_637163746427158_379211237_n

Jeg er langt ifra kvitt konkurransenervene mine, men jeg føler att jeg er på riktig vei! Jeg kan nå melde meg på stevner og glede meg til dem. Joda, jeg er ett nervevrak på stevnedagen, men sist stevne var jeg ikke nervøs når jeg gikk inn i ringen, og det er virkelig fremgang!!

Hva jeg gjør:

 • Setter små mål. Jeg setter minimål før hvert stevne. Har vi trent mye på dekk, ja da blir en fin dekk målet.
 • God følelsen, ikke resultatet. Jeg har grått etter stevner, følt att alt vi gjorde var totalt fiasko, og mistet treningsgleden totalt. Nå prøver jeg å tenke på det vi klarte, og følger jeg punkt nummer en er det lett å finne ting som gikk bra!
 • Syng. Dette tipset overhørte jeg på ett stevne, og det virker! Jeg finner noen sanger jeg liker, og gjerne som er beroligende og motiverende. Og når nervene tar overhånd synger jeg disse i hodet. Synging er beroligende, og man får ikke tenkt negative tanker mens en sang surrer i hodet!
 • Ikke sammenlign. Jeg og Penny er ikke noen av de andre ekvipasjene. Vi har våre mål og våre utfordringer!
 • Ikke tenk negativt.   Ting som «hva om» eller «tenk om» finnes ikke lenger, og såfort negativiteten begynner å surre går jeg tilbake til punkt nummer 3!
 • Mengdetrening. Inn i ringen så ofte som mulig!
 • Trening. Tren mens folk stirrer og noen kommanderer.

st1

Konkurransenervene mine var på ett tidspunkt så ille att jeg uker før stevnet lå over toalettet å spøy. Tårene trillet, jeg skalv og jeg var dårlig opp til en månede før ett stevne. Jeg har også presistert å kræsje i dommeren under lineføring, og snublet i ringbåndet under fellesdekken. Knærne sviktet meg engang, og jeg datt sammen på banen. Jeg må ha blitt minnet på å puste slik att jeg ikke skulle svime av, og jeg har ved flere anledninger ikke møtt opp til stevnet pga. nerver…Ja, jeg har tilogmed dratt på ett stevne, for så å stivne til å ikke gå inn i ringen når startnummeret mitt ble lest opp.

1058209-12-1326038257383

Det finnes ingen fasit på når man bør starte, men for meg har det hjulpet å starte med en hund som ikke er 100% klar. Hvorfor? Min tidligere konkurransehund var superflink. Hun var rett og slett rå! Noe som gjorde att jeg, og andre forventet att vi presisterte bra i ringen. Og når ting ikke gikk som jeg håpet ble jeg skuffet. Kjempeskuffet. Og jo mer vi feilet i ringen, og værre ble nervene. Jeg mistet treningsgleden, og nervene vokste for hvert eneste stevne. Derfor gjorde jeg det stikk motsatte med Penny, vi startet før vi var klare. Om jeg ikke forventer att vi skal gjøre det perfekt har jeg ei heller det presset på meg, eller henne.

10743697_525277197617225_1559596965_n

Vi fokuserer på å ha det gøy i ringen! Jeg tenker mer på godfølelsen enn resultatet vi drar hjem med. Om halen hennes går i ett sett og jeg sitter med en smil når vi er ute av ringen – da spiller det ingen rolle om vi disket eller fikk full pott! Opprykk kommer etterhvert, enn så lenge fokuserer vi på godfølelse, sammarbeid og ikke minst å ha det gøy!

Har du noen råd og tips mot konkurransenerver? 

 

11037771_594290254049252_719225596733329215_n

Tanker etter stevnet

Jeg er virkelig super fornøyd med Penny sin debutt i Rally lydighet. Det er mitt første rally stevne, Penny sitt første rally stevne, og min første gang i konkurranseringen på 7 år, så jeg er virkelig veldig fornøyd, og kommer til å leve lenge på de to små sløyfene vi fikk med oss hjem! 

10866954_637163746427158_379211237_n

Hva har jeg lært?

 • Gi mere line. På lørdagen fikk vi hele 7 SLèr, rett og slett for att jeg hadde alt for stramt bånd.
 • Ikke stress! På lørdagen stresset jeg mer og stresset førte til flere SL og IT. Vi har 4 minutter i ringen, så jeg har tid til å bruke den tiden jeg trenger ved hvert skilt.
 • Jeg trenger ikke undervurdere henne – hun er flinkere enn jeg tror…

Positive:

 • Hun elsker alt som innebærer kjegler. På Lørdagen inneholdt banen en slalom, og på søndag var det en dobbel slalom OG en spiral, herlig å se hvordan hun lyser opp ved kjegleøvelsene.
 • Både lørdag og søndag innehold banen «dekk og gå rundt» – en øvelse vi sliter veldig med. Men hun klarte det begge dager!!
 • Hun gikk en hel bane uten belønning for første gang, og mistet ikke konsentrasjonen! Hun hadde en overaskende bra kontakt og var virkelig PÅ!
 • Halen gikk hele tiden! Hun rett og slett elsket hvert eneste sekund!

11040348_637162083093991_1435908220_n

Hva må vi trene på?

 • Lineføring. Hun mister konsentrasjonen til tider og går litt for fort/sakte, men henter seg fort inn igjen.
 • Skilt er ikke morsomt. Hun har en tedens til å ville lukte på skiltene, noe som fører til både SL og S.
 • Vendinger. Spesielt 180 grader venstere må vi øve på, men alle vendinger skal det legges vekt på.
 • Dekk og gå rundt. Joda, hun klarte jo denne øvelsen begge dagene, men JEG føler meg ikke trygg nok. Jeg vil att øvelsen skal sitte 100% så jeg ikke tenker «åh, søren» hver gang vi får en bane med denne øvelsen.

11037771_594290254049252_719225596733329215_n

Vi har mye å trene på, men vi har god tid! Hun er trossalt bare 9 måneder, så vi har ingen hast med å klarte opp i klassene! Hun skulle egenlig ha debutert i lydighet (Uofesielt) til helgen, men endelig kom løpetiden, så da blir debutten (fortsatt uofesielt) utsatt til April! Neste rally stevne er 12 April!
Men før det skal Minivalpen Lexie debutere i utstillingsringen med dobbelt valpeshow 4 og 5 April

skogs4

4 måneder – Video!

Tenk att lille minivalpen blir 4 måneder idag! Og det må selvfølgelig feires med en liten månedes video, og en koselig liten tur i det flotte påskeværet!

Lille minivalpen vokser og gror fortere enn jeg rekker å blunke. Hun veier nå 4kg – bare 0,3kg mindre enn Penny på 9 måneder. Lille pølsa vår!

Planene fremover:

– Delta på Freestylekurs i slutten av mars
– Dobbelt valpeshow 4 og 5 April

Og selvfølgelig fortsette å trene og ha det morsomt sammen!

skog8

Valpeting:

 • Nå som snøen har smeltet har vi tatt ett lite skritt tilbake i husrenhetstreningen. For nå er det jo ikke noe snø å tisse/bæsje på!
 • Hun er blitt veldig flink til å gå i bånd
 • Hun har enda ikke prøvd å bite på oss. Første valpen jeg har hatt som overhode ikke vil bite på fingre. Men det kommer kanskje?
 • Hun har begynt å sove igjennom hele natta igjen!
 • Alenehjemme treningen går supert

skogs4

 

winter2

En fantastisk trening!

Idag kastet vi oss ut på vår aller første lydighetstrening. Målet mitt med treningen var å trene på bronsjemerkeøvelsene, og det gikk over all forventig. Herregud så stolt jeg er av lille pøbelkråka mi!! 

winter4

Tannvisning: Oversosial som hun er vil hun gjerne hilse på den super kule fremmede personen som kommer bort. Hun må jo godkjenne personen før den kommer bort til meg… Vi kom ikke dit henn att de kunne løfte på leppa hennes, men hun satt når «dommeren» kom bort, og jeg sier meg fornøyd med det.

Lineføring: Åh, så flink hun begynner å bli! Så mye tryggere i øvelsen enn hun var for noe uker siden. Hun går virkelig ikke en perfekt lineføring, men så lenge hun går på min venstre side med slakt bånd og kontakt er jeg fornøyd – noe mer trenger jeg ikke i rally og freestyle.

Dekk og bli: Enkeldekk i 25 sekunder. Vi driver å trener på flatdekk itillegg, så hun slipper å ha kontroll på alt som skjer rundt henne. Etter 20-25 sekunder går jeg å belønner henne (i dekk) for så å gå vekk og igjen vente ca 20 sekunder før jeg går tilbake og avslutter øvelsen.

winter1

Dekk ved holdt: Flinkeste lille valpen!! Hun går fin fri ved fot, har en flott neddekk og ikke minst BLIR når jeg går rundt henne! Åh, dette har vi trent mye på.

Inkalling fra sitt: En fantastisk fart idag. Og nydelig insitt. litt skjev, men det er bare en bagatell.

Stå under marsj: Har vi ikke kommet helt igang med enda, men vi fikk noen tips til hvordan vi kunne trene på stå, så vi får vel komme igang snart.

ga2

Jeg er virkelig utrolig stolt av henne etter dagens trening. Og hun fikk så mye skryt av andre også! Bare 9 måneder og klar for sin første konkurranse. Om jeg er enig i att hun er klar vet jeg ikke, men kanskje det er jeg som ikke er helt klar? Kanskje jeg må lære meg å ikke undervurdere pøbelkråka?

Vi gleder oss ihvertfall til Rally stevnet neste helg!! Og faktisk litt til LP stevnet om en liten månede. Men bare litt.

winter16

Lille pølsa Lexie fikk også trent litt. Jeg setter ikke så mye «krav» til henne under treningen enda, vi fokuserer på å ha det superkult, og att hun skal ha fokuset på meg, uansett hva som skjer rundt.

Og hun er virkelig helt herlig. Så lenge jeg har en pølsebit (eller lukter mat..) spiller det ingen rolle om hva som skjer rundt henne. Hun kom alltid på inkalling, og vi fikk så smått begynt å trene på bli.

HUND15

Penny 9 måneder – Video

Hipp hurra for pøbelkråka som blir 9 måneder idag! Endelig gammel nok til å vinke farvell til valpeshow karrieren, og si velkommen til den «voksne» verden! 

penn2

Herregud, er det virkelig 7 måneder siden jeg og mannen kjørte over til sverige for å hente denne sjarmerende lille frøkna?! Jeg sitter å titter på valpebilder, og jeg husker de fleste bildene som om de skulle vært tatt igår. Lille valpen. For det er det hun er, uansett hvor gammel hun er vil hun alltid være lille valpen min..

penny1

Iløp av disse 7 månedene har hun fått vært med på litt av hvert. Hun har gått på flere kurs, vært med på flere valpeshow, lært masse nyttige, og unyttige triks – og ikke minst sjarmert seg dypt inn i hjertene våres. Hun er virkelig helt fantastisk! Tusen takk til Milljas som lot oss kjøpe denne frøkna!

Litt om alt:

Vekt: 4,8kg – fortsatt en veldig liten frøken! Og hun hadde ikke hatt vondt av å få mer kjøtt på kroppen. Men jeg tipper at vekta kommer med alderen!

Hva trener vi på: Det går mye i bli øvelser og lineføring for tiden. Samt att vi jobber med freestyle og HTM program.

HUND15

Pøbelstreker: Hun har ikke kallenavnet pøbelkråka for ingenting. Hennes store hobby er fortsatt å dra ned planter fra vinduskarmen. Men hennes nye interesse er å gå til skohylla å rive ned alle skoene. Hun er med andre ord glad i å rive ned ting..

strand8

Hun er inne i den beryktede spøkelsesalderen. Alt nytt som kommer inn i huset har kommet for å drepe henne. For noen dager siden kjøpte jeg en ny lysestake – og den er hun overbevist om att kommer til å hoppe ned fra kommoden å drepe henne. Helt overbevist. Mannfolk med skjegg på tvèn er skummelt. Da gjemmer man seg under dyna, eller bak puta.

De siste ukene, og månedene har vi ikke trent på så mange nye triks. Vi har noen som er under arbeid, men hovedfokuset har ligget på  å lage ferdig ett freestyleprogram, begynt med HTM programet, og rally lydighetøvelser.