ag5

Agilitykurs

Lille minivalpen går på nybegynner agilitykurs nå, og jeg tror virkelig hun har funnet sin sport! Ikke det att hun ikke syntes rally er gøy – men det er ett helt annet fokus og prestasjon når hun er på agilitybanen. Hun får bruke sine akrobatiske evner, hun er totalt uredd og hun lærer så fort.

ag4

Hoppehindere: Går veldig greit. Hun hopper, har grei fart og beregner riktig. Jeg derimot må lære meg å stole mer på henne å ikke løpe så utrolig nærme hinderet att jeg nestenkræsjer hele tiden.

Møna: Muligens hennes favoritt. Hun har god fart, er overhode ikke redd og hopper ikke av feltet – men vi må trene på mer sikkert felt slik att hun ikke lærer seg å hoppe av med tiden.

Bommen: Hennes andre favoritt. Felthindere er gøy! Her har hun ett veldig fint felt!

ag2

Lengde: Går veldig greit. Hopp er hopp.

Tunell: Litt skummelt. Eller, det er ikke skummelt å ta selve tunnelen, men det å ikke se hvor matmor er, det er litt skummelt. Hun har dog tatt både rette, lyse, mørke og tuneller i buer – så det går greit. Hun må bare lære seg til å skjønne att jeg ikke kommer til å forsvinne mens hun er inne i tunellen.

Ag

Slalomen: Ting tar tid. Har bestilt slalom hjem, så forhåpentligvis får vi trent mye på dette i vinter.

Pølsa: Kun trent på en gang, og da gikk hun igjennom ( i sneglefart). Hun trenger nok litt tid på å bli trygg på denne.

ag5

Vippa: Er det noe skummelt da? Trener mye på nedfeltet her, da hun har en liten tedens til å ville hoppe av før hun skal :)

Hjulet: Hopp er hopp!

ag7

 Handlingen min: Den trenger vi ikke snakke om helt enda…

11778138_680187758792834_1733059896_n

Dyrlege sekretær – Helg 1

En spenndene, lærerik og veldig slitsom helg er over og jeg sitter igjen med masse ny informasjon som jeg ikke helt har klart å sortere enda. 

Helgens tungeste tema var uten tvil økonomien. Mitt svakeste punkt. Anatomi og fysiologi, sykdomslære og diverse innen klinikkarbeid er jeg ganske så kjent med fra før, så jeg får jo mye «gratis» på denne fronten, noe som er ganske så deilig da jeg kan rette fult fokus på alt det andre.

11121382_680187775459499_1819020787_n

Fredag:

  • Informasjon om nettskolen, innleveringer, eksamen, fremtidige samlinger osv.
  • Samt litt «bli kjent» med de andre elevene.
  • Litt inføring innen segmentering.

Denne dagen var «heldigvis» kort og grei. Koselig å få hilse på de andre elevene, samt møte lærerene.

11778138_680187758792834_1733059896_n

Lørdag:

  • Sutur – Kirurgisk tråd
  • Klinikkutstyr
  • Omvisning på JFA sitt lager
  • Grunnlegende anatomi
  • Håndtering av dyr

Det var veldig spennende, morsomt og lærerikt å besøke JFA og få snakke med «sjefen sjøl»! Det gjorde absolutt inntrykk – flott mann, flott firma og ett fantastisk lager med alt man måtte ønske seg til både klinikk og som privatperson.  Ikke minst var det også ett nydelig sted å ha kursdagen!

11934316_680187815459495_865897043_n

Søndag:

  • Økonomi
  • Gjennomgang av lørdagens temaèr

Økonomien. Gjesp, sukk og arg. Men det løsner vel etterhvert. Men også ganske så overaskende morsomt når man fikk det til. Noe som hørte til sjeldenheten, men dog…

11121539_680187805459496_531055402_n

Nå er det bare å prøve å få sortert noe av helgens informasjon, pugge masse, gjøre innleveringsoppgaver og gjøre seg klar for neste samling i November! 2 måneder før jeg har termin, håper virkelig jeg klarer å møte opp, selv om jeg egentlig har gått ut i permisjon da…

 

fiske10

Agilitykurs neste!

Etter en sommer med kurs og konkurransepause er det jammen meg påtide å få startet høstsesongen! Og vi starter høsten med ett agilitykurs, eller hinderlæringskurs som det så fint heter. 

For 10 år siden var jeg skikkelig agilityfrelst. Ikke bare bodde jeg så og si på klubben sin treningsplass, jeg fikk også min far til å snekkre en agilitybane til meg som vi hadde stående i hagen. Agility var knallgøy!

fiske2

Men så fikk jeg Nova, som på grunn av PL ikke egnet seg til agility. Så kom mitt nye agilityhåp i hus – Daisy. Men på grunn av en skjelletsykdom og sterk HD ble igjen agilityplanene lagt på hylla. Men nå, nå skal vi prøve oss igjen. Jeg har slitt litt med å finne den hundesporten som passer Lexie best. Lydighet kan bli hakket kjedelig., rally lydighet blir hakket for langsomt, spor er definisjonen av kjedelig og freestyle passer ikke ho matmor akkurat nå – så derfor gir jeg igjen agility en sjanse!

fiske5

Bittelitt smånervøs for å igjen bli totalt bitt av basillen, for så å få drømmen knust. Igjen. Men jeg tror ihvertfall att hun kommer til å stortrives som agilityhund. Hun har kanskje ikke den farten som trengs for å nå langt, men det viktigste er å ha det gøy, enten det kun er på trening eller i konkurranseringen :)

Kurset tar vi igjeonnom Himles hundeskule, alltid spennende å prøve ut nye hundeskoler! Vi gleder oss :)

tur15

Freestylekurs – Dag 2

Nok ett fantastisk freestylekurs med Frida Binette er over, og jeg er full av motivasjon og inspirasjon til å begynne med treningen. Penny og Lexie ligger utslitte i sofaen, glade og fornøyde etter en lang helg!

Vi har kanskje ikke lært så veldig mange nye triks denne helgen, men vi har fått mange tips til hvordan vi kan videreutvikle gamle triks, og ikke minst hjelp på de triksene hvor jeg føler vi har kjørt oss litt fast.

tur15

Sitte bamse: Ett så vanlig, og relativt enkelt triks å lære inn. Men jeg har virkelig ikke fått til dette trikset med Penny.  Hun har elendig balanse, ikke så sterk muskulatur i ryggen, og litt pinglete og redd for å miste balansen å falle bakover. Men idag fikk jeg noen gode tips på veien, og frøkna satt i bamse stilling i 4 sekunder!!

Rygge: Vi trente ikke på dette, men vi fikk se hvordan instruktøren trener dette med sine hunder, og jeg gleder meg til å prøve ut dette på Penny og Lexie. Nova kan rygge, men jeg har ikke benyttet meg av denne metoden som vi lærte på kurset.

Fant: Eller elefant som mange kaller det. Rett å slett å stå med forlabbene på en gjenstand, å snurre seg rundt med bakparten. Penny lærte dette ved forrige kurs, så det var Lexie som fikk prøve seg denne gangen, og hun var overaskende flink!

trening7

Side steg: Hunden skal ta steg til siden. En ganske populær freestyle/HTM øvelse. Jeg trente Penny i denne øvelsen, og vi er helt i startfasen hvor jeg enkelt og greit jobber med bakpartskontroll, ved å flytte bakbeina mot vestre.

Gå rundt en gjenstand: Denne øvelsen trente jeg med begge hundene. Penny kan løpe rundt gjenstander (fremadsending), men vi har ikke trent med at tjeg holder en pinne, og att hun skal sirkulere rundt denne. Penny gikk 3 runder, og Lexie 1, så vi er på god vei!

trening5

Bukke: Siden Penny kan bukke (når hun vil) trente jeg denne øvelsen med Lexie. Hun syntes det er veldig vanskelig å holde  posisjonen, så det er vår største utfordring innen de fleste øvelser, men vi fikk mange gode tips, og jeg tror vi er på riktig vei!

Rull rundt: Siden Lexie kan dette trikset ganske greit valgte jeg å prøve meg på Penny, som jeg absolutt ikke får til å rulle rundt. Noe rull rundt fikk vi ei heller til nå, men vi kom ett bittelite stykke på veien, og jeg fikk tips til hvordan jeg skulle trene vidre.

 

liten9

Freestylekurs dag 1

Første dag av freestylekurset er over, og jeg er sliten og full av inntrykk og inspirasjon! Jeg gleder meg til imorgen, og enda mer til å ta fatt på triksene selv! På kurset lærer vi jo i hovedsak hvordan vi skal lære inn triksene hjemme.

Jeg hadde med meg Penny og Lexie denne gangen. Og de var begge superflinke!

t2

Kryp: Denne øvelsen trente jeg med Penny. Vi begynte å trene inn håndtargeten, hun kan jo denne øvelsen fra før av, men det er evigheter siden sist vi brukte håndtarget, så det var greit med en liten oppfrisker av øvelsen.

Etter att håndtargeten var på plass la jeg henne i dekk, og holdt targeten cm foran henne, bare slik att hun måtte strekke nakken, for så å øke avstanden sakte men sikkert. Hun krøp vel ca 10cm før hun løfter opp rompa. Men det er en start!

Hopp over armene: Denne øvelsen tok jeg også med Penny, da Lexie er litt for ung til høye hopp. Penny tok dette utrolig raskt!! Vi har prøvd på denne øvelsen tidligere, men jeg ga opp, så å endelig få det til var virkelig herlig!!

Hopp igjennom: Penny kan hoppe igjennom både armer og ben fra før av, men vi finpusset litt på det å hoppe igjennom armene. Så begynte jeg på «hopp igennom beina» med Lexie, men høyden er bare slik att hun tråkker over.

1058209-12-1326038257383

Mellom: Denne trente jeg med begge hundene. Penny kan posisjonen mellom, men syntes det er litt skummelt å gå, så jeg må bygge opp tryggheten rundt denne øvelsen, noe jeg syntes jeg klarte veldig greit. Halen gikk og hun var virkelig med de første 5 meterene, men så begynner hun å tvile litt. Men Lexie begynte jeg ikke å gå, vi trente rett og slett bare på å stå i mellom beina med kontakt.

Gå rundt meg: Denne trente jeg med Lexie, og hun kan gå to runder rundt meg uten håndsignal.

liten9

Baklengst slalom: Denne fikk Penny bryne seg på. Hun er flink, jeg er elendig. Jeg får virkelig ikke denne teknikken inn i fingrene/kroppen, noe som virkelig irriterer meg, haha

Vanlig slalom: Denne trente jeg med begge. Lexie skal lære seg å gå mer enn to steg, og Penny skal få litt mer fart!

Slalom bakover: Som vanlig slalom, bare att jeg går bakover. Trente med Lexie, og hun var overaskende flink!

trening1Vi hadde også endel teori hvor vi gikk igjennom sanger som deltagerene ønsker å lage program til. Jeg har sangen til meg og Penny klar, og fikk gode tips til hvordan vi kan få fin flyt i programmet. En annen ting jeg må passe på er å ikke gjøre det for vanskelig. Jeg vil helst presse inn alle de vanskligste triksene i ett og samme program, men det er kanskje ikke så lurt…

 

 

ra

Fullført RallyLydighetKurs

Da var vi ferdig med siste kurskveld i rallyLydighet hos hadeland hundeklubb. Du vet ikke hvor lite du faktisk kan før du har gått på kurs…Jeg har lest og studert skiltene, trent hjemme og tenkt att vi er nok så klare for et stevne, men herregud så mye jeg har gjort feil. 

cav3

Så det var godt å få gått ett kurs før vi skal debutere i April. Nå vet vi hva vi må trene veldig på før stevnet:

– Penny trenger å få genrealisert øvelser

– Hun må lære å gå lenger uten godbit.

– Vi må også å trene på dekk på forskjellige og kalde underlag. For frøken pøbel tror at å dekke når det er kaldt er slutten på livet..

ra

Jeg har jo trent Rally tidligere og gått kurs før, men det begynner å bli så mange år siden at det snart ikke telles lenger. Så det som overasket meg mest var hvor slitsomt RallyLydighet er. Og dette husker jeg at jeg tenkte for mange år siden også, når jeg gikk fra Lydighet til RallyLydighet. Rally er ekstremt slitsomt, så mye å holde styr på. Banen. Skiltene. Hunden. Segselv. Både jeg og Penny er helt kake etter å ha gått en bane tre ganger.

Penny mister fokuset fort, og jeg må virkelig jobbe for å få hun med meg. Og jobber ikke jeg godt nok detter nesa ned, lina blir stram og vi bruker tid på å hente oss inn igjen.  Det har vel vært min største utfordring på kurset.

ra1

Siste kurskveld hadde vi en mini «konkurranse». Bare for å se hvor lang tid vi brukte og for å få en liten «sniktitt» på hvordan en ekte konkurranse ville vært. På tidligere treninger tror jeg ikke vi har gått en bane uten å få disk, så jeg hadde ikke troa.

Men jammen meg gikk hun ikke sin beste runde, og hadde det vært offesiel konkurranse ville hun fått direkte opprykk til klasse to! :) Flinke jenta!

Men mens vi var i ringen syntes jeg alt gikk dårlig. Vi brukte lang tid, hun gikk dårlig fot, jeg brukte noen kommandoord når jeg ikke skulle og hun vimset veldig. Så en av de viktigste tingene jeg lærte var kanskje å ha troa på Penny. Hun kan jobbe bra, når jeg jobber bra med henne!

 

Triksetrening

Freestylekurs

I helgen har vi vært på et supermorsomt, lærerikt og spennede Freestylekurs med Frida Binette! På lørdagen hadde jeg kun med meg Penny, men siden hun var dødsliten igårkveld bestemte jeg meg for å ta med meg begge cavalierene på søndagen. 

tur6 - Copy

Vi gikk igjennom en rekke forskjellige triks på disse to dagene, og det har vært slitsomt for både hode å kropp. Jeg har helt sikkert glemt noen av triksene på listen under, men dette var ihvertfall mesteparten av hva vi gikk igjennom.

– Rygge rundt meg – Denne trodde jeg skulle bli skikkelig vanskelig, men Penny tok det veldig raskt, og jeg gleder meg til å fortsette å trene på dette trikset.

– Bukke – Dette har vi trent på tidligere, men hun har vært veldig avhengig av håndsignalet mitt, så vi har fått gode tips til å fjerne dette, og jeg ser allerede fremgang.

– Slalom mellom beina – Denne har vi også trent på tidligere, hun går 4 skritt med god fart.

- Slalom mellom beina mens jeg går baklengst – Denne sliter vi litt med…Men det er mer JEG som sliter på denne enn hundene.

1058209-8-1363591276610

– Krype – Hun krøp bittelitt iløp av kurset, så det blir spennende å se hvordan fremgangen blir.

– Rygge – Nova kan rygge på kommando, Penny fikk slippe å trene på dette.

– Snurre – Håndsignalet er så å si borte!

- Snurre med labbene på en boks – Hun snurrer en halvrunde. Syntes det er litt skummelt når hun får ryggen mot meg.

– Bamse – Nova kan dette trikset. Penny fikk slippe å trene pådette.

– Gå rundt meg – Stor fremgang her også! trening3

– Mellom beina – Hun kan stelle seg mellom beina på kommando, men liker ikke å gå.

– Hoppe igjennom armene – Hun er liveredd for å hoppe igjennom ting, eller gå mellomting – såjeg trodde dette kom til å bli en stor utfordring, men hun tok det overaskende fort! Gleder meg til fortsettelsen på dette trikset!

– Fremmadsenning – Dette trente jeg med Nova. Hun har trent lydighetfremmadsending før, så å løpe til en kjegle å ikke bare stille seg opp (hun skulle gå halvrunding rundt den) var en utfordring.

– Gå rundt gjenstander – Dette trente jeg med begge to. De har begge trent litt på dette tidligere, og tok poenget veldig raskt. th6

Itillegg til all triksetreningen snakket vi også om musikkvalg, hvordan sette sammen programmer, taktskifte, beløninning, overganger og mange andre spennende og lærerike ting.

Jeg gleder meg til hundene er uthvilte så vi får kommet igang med treningen, før innlæringsmetoder, motivasjon og inspirasjon blir glemt eller dabber av.

lop6

Bilde tatt av instruktøren

Grunnkurs dag 6

Denne onsdagen hadde vi bydag på grunnkurset – blitrening, stoppe ved overganger, kontakt med forstyrrelser, lineføring, forskjellige underlag, trapper og balanseøvelser var noe av det vi gikk igjennom denne dagen. Penny er veldig miljøsterk, det er lite som skremmer henne, og fokuset er stort sett helt på topp

Bilde tatt av instruktøren
Bilde tatt av instruktøren

Penny begynner å syntes at det er greit å sitte på kaldt underlag, så lenge det ikke er vått. Men å bli  kald i rumpa er ikke like ille som det var for noen uker siden, heldigvis!

Bli øvelsene kommer seg veldig, så sant ingen andre har inkalling rett ved oss.

Eneste «bytingen» hun trenger å trene litt på er biler. Hun bryr seg ikke om mange biler, men er det kun EN bil som kommer, da blir hun litt usikker. Lille rare jenta.  Det er jo ikke akkurat så mange bilder her hun bor, er vi heldige (eller uheldige?) møter vi kanskje en bil på turene våre…

cavalier5

Trapper er bittelitt skummelt å gå ned, men her har hun kommet seg veldig de siste ukene, så denne lille redselen er nok borte før jeg vet ordet av det.

Neste kurskveld er på mandag, og det er siste kurskveld….Det har virkelig gått fort. Vi har ikke meldt oss på ett nytt kurs hos instinkt hundekurs, men vurderer å melde Nova og Penny på triks og mix som har oppstart i oktober..

lop8

Grunnkurs dag 5

Jammen meg er vi ikke over halvveis i grunnkurset allerede! Disse kursene går så alt for fort!

Igår var det virkelig ikke Penny sin dag. Jeg tipper det er for at hun var veldig sliten etter dagskurset på søndag. Hun har ikke gjort annet enn å sove siden vi var der, så nytt kurs på mandagskveld var hun ikke helt klar for, og skrudde ører, snute og øyne helt av. 

Begynner å bli stor jente!

Innkalling fra sitt: Hun sitter ikke på gresset. Ikke snakk om at hun skal bli våt og ekkel på stompen sin! Men på astfalten går det bra, stort sett. Hun er ikke så flink til å bli når andre trener inkalling rett ved oss, men om vi er noen meter fra andre går det supert. Fin fart og flott insitt. Vi har dog mye å trene på….Forstyrrelser og underlag må hun bli bedre på.

Gå pent i bånd: Stort sett er hun flink her.

Lineføring med forstyrrelser: Vi har som nevt tidligere tatt et stort skritt bakover i treningen, så hun får en finere lineføring/fri ved fot. Så vi gikk ikke så mange meterene, men hun bryr seg ihvertfall lite om forstyrrelser.

bur1

Innkalling med forstyrrelse: Det er ikke bare bare å måtte løpe til mor når man møter både pipeleker, mennesker, hunder og godbiter på veien. Men hun er virkelig superflink og kommer så og si alltid med engang jeg roper. Igår tok hun seg riktignok en liten seiersrunde på fotballbanen og lekte med noen hunder….Er man valp så er man valp…

 

 

PEN

Dagskurs med Hilde Marthinsen

Søndag 21 september var jeg og Penny på dagskurs hos hadeland hundeklubb, hvor dyktige Hilde Ulvatne Marthinsen var instruktør. Kurset gikk over 6 timer, og selv om det var iskaldt, vått og surt var det veldig lærerikt og morsomt. 

skog7

Jeg valgte å fokusere på lineføring/fri ved fot med Penny. For som nevt tidligere sliter jeg veldig med at hun svinger ut for å få bedre øyekontakt, og går litt for langt fremme. Sistnevnte har vi klart å jobbe mye med på egenhånd, men jo saktere hun går, jo lenger ut svinger hun.

Så å få gode tips og triks fra Hilde var virkelig gull vært! Og Penny overasket meg som vanlig veldig! Hun tar ting så lett, har så mye iver og glede under treningen og gir seg ikke før hun finner ut av hva jeg ønsker.

20140821_181248

Hilde sa som jeg egentlig viste: Hun går bra, godt grunnarbeid, men jeg har gått for fort frem….Jeg har så alt for lett til å gå for fort frem. Når man ser at ting går bra og man itillegg er veldig utålmodig er det lett å hoppe over finpirkingen og kvalitetsikringen, dessverre.

Vi fikk også noen småtings ang trening til heelwork to music som jeg gleder meg til å prøve!

Alt i alt syntes jeg Penny var kjempeflink! Ikke bare var det en heltny kursplass og helt nye mennesker og hunder, men hun har aldri vært på et så langt kurs før, men holdt fokusen stort sett hele tiden, flinkeste Pennyen!

På kurset var det 3 bordercollier, en boxer, en golden, en toller og lille Penny . så hun passet muligens ikke helt inn i gjengen, men hun imponerte alle og enhver, og vi gleder oss til neste kurs med Hilde som er i November!