lex3

Utfordringer før debuten

Hvor blir dagene av? Jeg føler att jeg knapt rekker å stå opp før det igjen er kveld og tid for å finne senga. Dagene går virkelig i ett. Men vi lever altså, selv om bloggen ikke blir så ofte oppdatert! 

lex3

Siden sist har lille Lexie blitt 9 måneder. Hipp hipp hurra for henne! Endelig stort nok til å kunne vinke farvell til valpeshow og si hello til konkurranselivet.Hun er ikke helt klar for å debutere enda, men jeg tenker att vi kaster oss inn i det i oktober. Det værste som kan skje er jo att vi disker. Noe jeg tror vi gjør, men jeg tenker det er en fin og myk start på konkurranselivet ved å starte på hjemmebane.

Lexie er så treningsglad og har en sånn iver att i teorien burde hun kanskje være lettere å trene enn de to andre jeg har, men jeg og Lexie sliter litt med å være på samme bølgeliengde under rally-treninger. Hun er på en måte så utrolig tøff – hun bryr seg ikke noe om om hun stanger i en kjegle, blir tråkket på, snubbler eller om noe som helst bråk rundt henne, hun lar seg ikke distrahere! Men på den andre siden er hun utrolig myk. Om jeg avslutter en øvelse pga feil detter halen ned, ørene går bakover og treningsiveren forsvinner – det er som om å gjøre feil er det værste som kan skje henne.

lex2

Hun leser meg som en åpen bok, og hun blir usikker om kroppsspråket mitt tyder på att vi ikke fikk til det vi skulle. Dette blir kanskje vår største prøvelse når vi skal inn i ringen for første gang – for hvem har vel samme kroppsspråk på trening som på konkurranse?

Men vi trener og trener. Jeg har begynt å filme oss mer, så jeg kan se hva jeg gjør feil for å gi Lexie denne følelsen – og for att jeg får ett annet kroppsspråk så fort kameraet kommer på. Jeg prøver også å ha forskjellige språk mens vi trener, og  ikke minst trene på nye steder hvor det er mennesker. Jeg vet vi kommer i mål til slutt, ting tar bare litt tid ♥

lop4

Penny ett år – video

For litt over en uke siden ble lille Penny hele ett år, tiden flyr virkelig! Jeg har skrevet ett lite oppsummeringsinnlegg om hennes første leveår <HER>

Men når man fyller ett år, så må man jo nesten får en liten «bursdagsfilm» også! Så under viser Penny stolt frem noen av triksene hun har lært iløp av året, og litt andre ting hun har klart iløp av sitt første leveår.

Ellers er det ikke stort å oppdatere fra denne kanten. Jeg har kommet godt igang med dyrlegesekretærstudiet, og driver for tiden å fordyper meg i noe av det kjedeligste jeg vet om – økonomi.Jeg håpet att økonomidelen skulle være en mikroskopisk del av studiet, men det er det dessverre ikke, så nå må de små grå trimmes.

Men heldigvis består studiet også av veldig mye interessante temaer, og jeg gleder meg til å ta fatt på alt, og ikke minst til første samling i august!

 

 

lek4

Rally-Lydighet med Lexie

Lille minivalpen begynner å komme seg i rally treningen! Kanskje vi klarer å nå målet vårt og er klare for å debutere i september? 

lek8

Den siste tiden har vi trent på:

90Grader vendinger til venstre. Hun har kanskje ikke den bakpartkontrollen jeg ønsker meg, men selve vendingen er egentlig ganske fin. Rask og enkel.

Kjegler: Vi har så smått begynt å gå mellom kjegler, og det går strålende. Hun bryr seg overhode ikke om disse plastdingsene som står i veien for henne.

Dekk – Sitt: Begynner å komme seg veldig. Sitten kan være litt treg, mens dekken ofte er en klaskedekk!

360grader høyere: Sitter ganske bra!

Sitt foran høyere/venstre  sitt/frem:  Sitter som ett skudd, stort sett. Litt treg innsitt fra sitt til venstre sitt/frem til tider.

Og en liten video fra hennes første rally økt meg kjegler: 

Vi har også våget oss ut i det fine været for å trene litt på nye steder og nye underlag, og hun er virkelig helt rå! Hun blokker ut ALT når hun er i treningsmodus. Jeg tror man kunne sluppet en «bombe» 5 meter fra henne uten att hun ville hørt att det smalt….

trening1

Dagens triksetrening – Video

Jeg burde nok trent til utstillingen, rally stevnene og Lp cupen som vi skal på denne måneden, men etter å ha vært på freestylekurs er jeg proppet med motivasjon, inspirasjon og ny kunnskap – så da frister det lite å trene på alt annet…

trening5

Det er ikke mer enn en liten uke siden vi var på triksekurs, så vi har ikke kommet i mål med noe av det vi lærte – men vi er på god vei med noen av triksene.

Sitte bamse: Begynner Penny å bli ganske god på. Balansen kommer seg, så nå må jeg bare fjerne hånda og «godbit regnet». Men med tanken på att hun ikke kunne sitte bamse overhode for 1 uke siden er jeg fornøyd!

Baklengst slalom: Jeg føler att denne begynner å løsne for Penny (og meg) selv om jeg ikke er helt sikker på hva jeg gjør så har vi klart å gå tre skritt bakover, med target. Så da går det vel riktig vei?

Snurre rundt meg: Lexie kan ta to runder, og er innimellom super flink (syntes hun selv) å setter seg i «på plass» etter en runde – DET er jo en rally øvelse som hun har lært, så egentlig er hun flink, bare flink på feil tidspunkt.

Hoppe over armene mine: Penny  får fortsatt belønning for hvert hopp, men bare det att hun hopper er fantastisk i mine øyne. Hun er ikke den mest sprettene hunden i verden, og syntes denne øvelsen er litt skummel, så jeg syntes hun er kjempeflink!

Og det tror jeg er de triksene vi har trent på etter kurset. Gleder meg til å ta fatt på alt det andre også, men får vel snart begynne å konsentrere meg om bronsjemerkeøvelsene også, så jeg når målet mitt om å bestå minst to øvelser! Små mål. få skuffelser!

Jeg filmet dagens triksetrening, og satt sammen en liten triksevideo:

 

 

skogs4

4 måneder – Video!

Tenk att lille minivalpen blir 4 måneder idag! Og det må selvfølgelig feires med en liten månedes video, og en koselig liten tur i det flotte påskeværet!

Lille minivalpen vokser og gror fortere enn jeg rekker å blunke. Hun veier nå 4kg – bare 0,3kg mindre enn Penny på 9 måneder. Lille pølsa vår!

Planene fremover:

– Delta på Freestylekurs i slutten av mars
– Dobbelt valpeshow 4 og 5 April

Og selvfølgelig fortsette å trene og ha det morsomt sammen!

skog8

Valpeting:

  • Nå som snøen har smeltet har vi tatt ett lite skritt tilbake i husrenhetstreningen. For nå er det jo ikke noe snø å tisse/bæsje på!
  • Hun er blitt veldig flink til å gå i bånd
  • Hun har enda ikke prøvd å bite på oss. Første valpen jeg har hatt som overhode ikke vil bite på fingre. Men det kommer kanskje?
  • Hun har begynt å sove igjennom hele natta igjen!
  • Alenehjemme treningen går supert

skogs4

 

HUND15

Penny 9 måneder – Video

Hipp hurra for pøbelkråka som blir 9 måneder idag! Endelig gammel nok til å vinke farvell til valpeshow karrieren, og si velkommen til den «voksne» verden! 

penn2

Herregud, er det virkelig 7 måneder siden jeg og mannen kjørte over til sverige for å hente denne sjarmerende lille frøkna?! Jeg sitter å titter på valpebilder, og jeg husker de fleste bildene som om de skulle vært tatt igår. Lille valpen. For det er det hun er, uansett hvor gammel hun er vil hun alltid være lille valpen min..

penny1

Iløp av disse 7 månedene har hun fått vært med på litt av hvert. Hun har gått på flere kurs, vært med på flere valpeshow, lært masse nyttige, og unyttige triks – og ikke minst sjarmert seg dypt inn i hjertene våres. Hun er virkelig helt fantastisk! Tusen takk til Milljas som lot oss kjøpe denne frøkna!

Litt om alt:

Vekt: 4,8kg – fortsatt en veldig liten frøken! Og hun hadde ikke hatt vondt av å få mer kjøtt på kroppen. Men jeg tipper at vekta kommer med alderen!

Hva trener vi på: Det går mye i bli øvelser og lineføring for tiden. Samt att vi jobber med freestyle og HTM program.

HUND15

Pøbelstreker: Hun har ikke kallenavnet pøbelkråka for ingenting. Hennes store hobby er fortsatt å dra ned planter fra vinduskarmen. Men hennes nye interesse er å gå til skohylla å rive ned alle skoene. Hun er med andre ord glad i å rive ned ting..

strand8

Hun er inne i den beryktede spøkelsesalderen. Alt nytt som kommer inn i huset har kommet for å drepe henne. For noen dager siden kjøpte jeg en ny lysestake – og den er hun overbevist om att kommer til å hoppe ned fra kommoden å drepe henne. Helt overbevist. Mannfolk med skjegg på tvèn er skummelt. Da gjemmer man seg under dyna, eller bak puta.

De siste ukene, og månedene har vi ikke trent på så mange nye triks. Vi har noen som er under arbeid, men hovedfokuset har ligget på  å lage ferdig ett freestyleprogram, begynt med HTM programet, og rally lydighetøvelser.

sol15

Lexie 3 måneder – Video

Imorgen blir minivalpen 3 måneder, og jeg må jo nesten gjøre med hun som jeg har gjort med Penny, nemlig å lage månedesfilmer. Det er så koselig å titte tilbake på slike filmer!

Tenk at minivalpen er 3 måneder allerede. 3 måneder og dobbelt så stor som Penny var på den alderen, og bare 1.5 kg mindre enn det Penny veier nå, haha.

 

gjengen3

Lexies andre uke

 Tenk at idag blir lille Lexie 10 uker! Hun har vært hos oss i to uker nå, og begynner virkelig å bli varm i trøya. Vi har fått gjort mye disse to ukene, og jeg syntes hun blir tryggere, flinkere og mer pøblete for hver dag som går! Herlige lille valpen! 

Hva vi gjorde sist uke kan dere lese <HER>

dagen5

Hva har vi gjort denne uken:

 

– Besøk i dyrebutikk
Litt skeptisk til å begynne med, men kom seg veldig fort. Mange nye og spennende lukter, ansatte som ga godbiter og forbipasserende som naturlignok syntes hun var verdens nydeligste.

Møtt på hunder 
Lexie er veldig nyskjerrig, og hopper gjerne på de andre hundene – men om dem inviterer til lek trekker hun seg litt unna. Men når hun først har blitt varm i trøya er det lite som stopper henne!

lexie3

Kjørt mye bil 
Fortsatt like flink på dette punktet! Nå har hun begynt å sitte i buret isteden for på fanget mitt, og det går supert.

Lekt med barn på 10 år 
Barn er gøy! Kjempespennende og morsomme små skapninger!

Hilst på voksene og eldre 
Mennesker er superkult! Hva er det å ikke like? Oppmerksomhet, kos og ofte vanker det en godbit eller ti.

Miljøtrent utenfor matbutikken
Traktorer, stresede mennesker, biler, unger som løper, handlevogner, snø, bæreposer som knitrer – det er mange inntrykk en liten valp får av å stå utenfor matbutikken.  Handlevogner er litt skummelt, men også veldig spennende!

gjengen6

Kjørt tog/vært på togstasjonen
Hun har sett tog suse forbi henne, noe som ikke var noe problem! Hun har tatt heis og rulletrapp, fått like mye oppmerksomhet som Justin Bieber fikk i Oslo, gått på nytt underlag, fått mer båndtrening, sett kofferter som har blitt dratt på bråkete underlag og kjørt tog. Hun tok alt med en fantastisk ro, hilse selvsikkert på alle som ønsket å hilse og sov igjennom togturen.

- Oslo lufthavn
Hun har vært på en superkort tur på Oslo lufthavn. Hun fikk ikke hilse på noen på denne turen, ei heller gikk hun på sine egne bein – men hun lå trygt og godt i «baggen sin» og så på alle som stresset rundt.

Kjørt buss
Bussturen gikk også som en drøm. Hun sov igjennom hele turen, og sjarmerte alle som gikk av/på bussen.

– Vært med på kurs
Storesøster Penny går på Rally-Lydighetskurs, og lille Lexie får være med. Nye mennesker, nye hunder, første gang i en hall, nytt underlag, nytt sted, bilkjøring.

walk5

 Hva trener vi på?

Sitt – Denne går veldig greit

Doggie-zen – Denne har løstnet veldig de siste dagene! Matvraket har brukt litt tid på å skjønne denne øvelsen, men nå går det riktig vei.

walk6

Omvendt lokking – Samme som over, det løsner!

På plass – Hun har begynt å skjønne at hun skal inn på min venstre side, men hun har ikke bakpartskontroll helt enda, og det ender ofte med noen veldig skjeve innsitter.

Hjemmealenetrening – Overaskende flink! Første uka fikk hun panikk om jeg forlot rommet, så jeg regnet med at vi måtte jobbe hardt på dette punktet. Men nå begynner hun å innse at å ha «matmor» ved seg hele tiden er igrunn ganske teit.

Dekk – Å legge seg mens jeg har en godbit, kan være veldig utfordrende, men det kommer seg.

dagen3

Valpeting:

Uhell inne: Hun er fantastisk flink på dette punktet. Hun gjør fra seg såfort jeg setter henne ut. Dog er jeg litt fjern innimellom og har glemt å ta hun ut rett etter hun har spist – og frøken mini må ut 2 sekunder etter att maten er spist. Så noen «nummer to» uhell har vi hatt, men ingen tisseuhell denne uka.

Valpebiting: Hun biter lite på oss, litt i tærne, men det er mest for at hun vil leke med sokkene. Hun er ikke noe interessert i å bite i lange ører – slik som Penny var – ei heller på bordben. Hun er derimot veldig glad i å bite/dra i saueskinnene som ligger i stua.

Båndtrening: Båndet er fortsatt ganske teit.

Nattesøvn: 8 timer hver natt. Så ut for å tisse, leke noen minutter med Penny før hun er klar for å legge seg å sove igjen. Flinke valpen!

Og tilslutt, en bitteliten film av Lexie – her trener vi på innkalling, leking og på plass

 

lop1

Video: Rygge rundt meg

I 6mnd videoen av Penny viste vi som vanlig frem hva hun har lært den siste måneden, og siden vi den måneden hadde vært på triksekurs med Frida Binette var det endel nytt, og ett av triksene var å rygge rundt meg. 

Flere har ønsket fremgangsmetoden på dette trikset – men siden jeg er elendig til å forklare har jeg isteden prøvd å lage en liten videosnut.

Jeg bruker lokking på dette trikset, men det er mange veier til rom – og jeg er sikker på at det fungerer like bra med andre metoder. Nova var ikke den enkleste demohunden – hun er ikke glad i å bruke bakparten, og hun er ikke så vandt til lokking. Men vi fikk det nå sånn halvveis til likevell.

Det er første treningsøkt som vises i filmen under, så jeg syntes hun tok det relativt fort, og når vi får tatt noen økter til blir hun nok litt tryggere og jeg kan fjerne hjelpemiddlene enda mer.

 

 

 

penn

Penny oppdatering

penn

Hva trener vi på?

Jeg har nylig satt opp vårt kommende freestyleDebutProgram, så nå trener vi på å bedre triksene som skal brukes i dette programmet.

Av nye triks vi trener på kan jeg nevne

  • Fant (stå med forlabbene på en gjenstand og bruke baklabbene for å snurre seg rundt)
  • Igjennom – hoppe igjennom armer og ben
  • Cirken – gå rundt meg
  • OM – rygge rundt meg

Ellers trener vi en god del på innkalling for tiden. Hun er somregel helt rå på inkallingen, men i hagen hører hun ikke. Det er vel ikke det værste stedet å ikke høre, men noen ganger er det greit å slippe å løpe rundt i hagen for å fange henne. Selv om hun syntes det er hysterisk morsomt å få meg til å leke «harn»

penn3

De typiske valpetingene:

Gå pent i bånd: Vi trenger litt trening her…Problemet er bare at vi så og si aldri bruker bånd på turer…
Husreinhet: Hun har begynt å bjeffe når hun skal ut å bæsje. Hun sier ikke ifra når hun må tisse, men hun kan holde seg i mange timer og er lett å lese når hun virkelig må ut.
Valpebiting: Dette har hun sluttet helt med.

Mistet tennene? Hun har mistet noen, og har dobbelt opp med noen tenner – men de er løse så håper de detter ut snart.

Vekt: 3.6kg

penn7

De andre hundene: 

Nova og Penny leker mer og mer sammen – Nova er ikke en hund som pleier å leke, så at hun småleker med Penny varmer mammahjertet! Aila og Penny er fortsatt bestevenner, og Aila skulle ønske hun var 10kg mindre så hun kunne herjet skikkelig med pøbelkråka.

Ellers er Penny super med alle hunder i alle størrelser og aldre. En typisk cavalier.

penn5

Hva har vi gjort siden sist? 

– Vært på triksekurs med Frida Binette
– Fullført Grunnkurs (eller var det forrige månede?)
– Vært på tre utstillinger med resultater som BIR og 4BIG

Og tilslutt, en liten video av pøbelkråka: