ag5

Agilitykurs

Lille minivalpen går på nybegynner agilitykurs nå, og jeg tror virkelig hun har funnet sin sport! Ikke det att hun ikke syntes rally er gøy – men det er ett helt annet fokus og prestasjon når hun er på agilitybanen. Hun får bruke sine akrobatiske evner, hun er totalt uredd og hun lærer så fort.

ag4

Hoppehindere: Går veldig greit. Hun hopper, har grei fart og beregner riktig. Jeg derimot må lære meg å stole mer på henne å ikke løpe så utrolig nærme hinderet att jeg nestenkræsjer hele tiden.

Møna: Muligens hennes favoritt. Hun har god fart, er overhode ikke redd og hopper ikke av feltet – men vi må trene på mer sikkert felt slik att hun ikke lærer seg å hoppe av med tiden.

Bommen: Hennes andre favoritt. Felthindere er gøy! Her har hun ett veldig fint felt!

ag2

Lengde: Går veldig greit. Hopp er hopp.

Tunell: Litt skummelt. Eller, det er ikke skummelt å ta selve tunnelen, men det å ikke se hvor matmor er, det er litt skummelt. Hun har dog tatt både rette, lyse, mørke og tuneller i buer – så det går greit. Hun må bare lære seg til å skjønne att jeg ikke kommer til å forsvinne mens hun er inne i tunellen.

Ag

Slalomen: Ting tar tid. Har bestilt slalom hjem, så forhåpentligvis får vi trent mye på dette i vinter.

Pølsa: Kun trent på en gang, og da gikk hun igjennom ( i sneglefart). Hun trenger nok litt tid på å bli trygg på denne.

ag5

Vippa: Er det noe skummelt da? Trener mye på nedfeltet her, da hun har en liten tedens til å ville hoppe av før hun skal :)

Hjulet: Hopp er hopp!

ag7

 Handlingen min: Den trenger vi ikke snakke om helt enda…

fiske10

Agilitykurs neste!

Etter en sommer med kurs og konkurransepause er det jammen meg påtide å få startet høstsesongen! Og vi starter høsten med ett agilitykurs, eller hinderlæringskurs som det så fint heter. 

For 10 år siden var jeg skikkelig agilityfrelst. Ikke bare bodde jeg så og si på klubben sin treningsplass, jeg fikk også min far til å snekkre en agilitybane til meg som vi hadde stående i hagen. Agility var knallgøy!

fiske2

Men så fikk jeg Nova, som på grunn av PL ikke egnet seg til agility. Så kom mitt nye agilityhåp i hus – Daisy. Men på grunn av en skjelletsykdom og sterk HD ble igjen agilityplanene lagt på hylla. Men nå, nå skal vi prøve oss igjen. Jeg har slitt litt med å finne den hundesporten som passer Lexie best. Lydighet kan bli hakket kjedelig., rally lydighet blir hakket for langsomt, spor er definisjonen av kjedelig og freestyle passer ikke ho matmor akkurat nå – så derfor gir jeg igjen agility en sjanse!

fiske5

Bittelitt smånervøs for å igjen bli totalt bitt av basillen, for så å få drømmen knust. Igjen. Men jeg tror ihvertfall att hun kommer til å stortrives som agilityhund. Hun har kanskje ikke den farten som trengs for å nå langt, men det viktigste er å ha det gøy, enten det kun er på trening eller i konkurranseringen :)

Kurset tar vi igjeonnom Himles hundeskule, alltid spennende å prøve ut nye hundeskoler! Vi gleder oss :)

lex3

Utfordringer før debuten

Hvor blir dagene av? Jeg føler att jeg knapt rekker å stå opp før det igjen er kveld og tid for å finne senga. Dagene går virkelig i ett. Men vi lever altså, selv om bloggen ikke blir så ofte oppdatert! 

lex3

Siden sist har lille Lexie blitt 9 måneder. Hipp hipp hurra for henne! Endelig stort nok til å kunne vinke farvell til valpeshow og si hello til konkurranselivet.Hun er ikke helt klar for å debutere enda, men jeg tenker att vi kaster oss inn i det i oktober. Det værste som kan skje er jo att vi disker. Noe jeg tror vi gjør, men jeg tenker det er en fin og myk start på konkurranselivet ved å starte på hjemmebane.

Lexie er så treningsglad og har en sånn iver att i teorien burde hun kanskje være lettere å trene enn de to andre jeg har, men jeg og Lexie sliter litt med å være på samme bølgeliengde under rally-treninger. Hun er på en måte så utrolig tøff – hun bryr seg ikke noe om om hun stanger i en kjegle, blir tråkket på, snubbler eller om noe som helst bråk rundt henne, hun lar seg ikke distrahere! Men på den andre siden er hun utrolig myk. Om jeg avslutter en øvelse pga feil detter halen ned, ørene går bakover og treningsiveren forsvinner – det er som om å gjøre feil er det værste som kan skje henne.

lex2

Hun leser meg som en åpen bok, og hun blir usikker om kroppsspråket mitt tyder på att vi ikke fikk til det vi skulle. Dette blir kanskje vår største prøvelse når vi skal inn i ringen for første gang – for hvem har vel samme kroppsspråk på trening som på konkurranse?

Men vi trener og trener. Jeg har begynt å filme oss mer, så jeg kan se hva jeg gjør feil for å gi Lexie denne følelsen – og for att jeg får ett annet kroppsspråk så fort kameraet kommer på. Jeg prøver også å ha forskjellige språk mens vi trener, og  ikke minst trene på nye steder hvor det er mennesker. Jeg vet vi kommer i mål til slutt, ting tar bare litt tid ♥

ut1

Utstilling med junior og senior

Idag tok vi turen til Hamar for å stille Nova og Lexie hos NKK hadmark/oppland. 

sta

Nova har bare blitt stilt 2 ganger de siste 7 årene, og er langt ifra noen utstillingshund, men jeg syntes hun var superflink tiltross for lite/ingen trening! Hun fikk også ganske god kritikk, men bevegelsene i bakparten trekker ned veldig. Hun er som nevnt født med PL og har feil beinstilling og trange bevegelser. Hun fikk også litt kritikk for å være for glad å bære halen for høyt! Herlige livsglade frøkna :)

Lexie stilte for første gang i 6-9mnd klassen og gjorde det ganske så greit med tanken på hvor lite vi har trent. Hun hopper og spretter veldig mens vi går i sirkel og er ikke fan av tannvisningen. Men hun overfalte dommeren i glede, var ikke redd for bordet og stod ganske så greit. Og når hun ikke hoppet og spratt gikk hun ganske bra!

ut1

Novas kritikk og premiering:

snart 9 år gammel. Fin størrelse og modell. Blenheim. Fem. hode. Vakkre øyne. Snuteparti passer til hodet. God hals og nakke. Godt vinklet fremme. God brystkasse. God dybde og bredde. Godt kryss. Aning lavt ansat hale. Bærer halen litt høyt. Godt vinklet bak. Gode poter. Ønsker bedre mellomhender og haser. Kjempetrivlig tispe som beveger seg uanstrengt. Meget godt driv. Men litt løs i haer og albuer.

Premiering: 1-1-BIM-Best veteran

ut2

Lexies kritikk og premiering: 

6mnd. Fin størrelse og modell. Feminint hode med mørke fine øyne. Godt snutepart- God hale og nakke. Rygg av god lengde, men karper litt ved lenden ved bevegelse. Skal utvikles mer i brystkasse og forbryst- Har lett for å understelle seg bak. Vakker pels og farge. Halen bæres korrekt. Trivelig og velvist.

Premiering: 1-1 BIM valp

UT

lexie

Minipøbelen blir 6mnd!

Hipp Hipp hurra for lille Lexie som fyller 6 måneder idag! 

Jeg vet jeg sier det ofte, men jeg sier det igjen: Herregud som tiden flyr! Med to unge hunder i hus flyr virkelig tiden. Hvor ble de to minivalpene av?

Å ha hund som hobby er ikke helt ufarlig. For noen dager siden klarte jeg å ta ett skikkelig magaplask på tur med hundene, og har forstuet fingeren og håndleddet, og forslått alt som kan bli forslått. Derfor blir det ingen film denne gangen.

Det første bildet i sitt nye hjem:

lexie

Tenk att hun har vært så liten? Hun vokste veldig fort, og tok fort igjen Penny i både vekt og bredde! Hun veier nå 5,7kg, og er en liten klump med masse valpesjarm! Den krøllete valpepelsen har forsvunnet, og hun begynner å få litt lengde på ørene.

Hun har vært hos meg i 4 måneder, og jeg syntes vi har fått gjort, sett og lært masse! 

Hun har vært på to valpeshow, hvor hun den ene dagen dro med seg en BIR sløyfe som er tre ganger så stor som henne

11124732_655580264585506_1514632553_nHun har vært på freestylekurs hvor hun har lært mange morsomme kunster. Jeg har kanskje ikke trent henne så mye i triksetrening som jeg hadde planer om, men vi er da på riktig vei :)

tren3Isteden for å trene masse på freestyle har jeg hatt hovedfokus på rallylydighet! Og jeg syntes hun er riktig så flink. Hun stresser seg riktignok fort opp, og vi trener masse på stimuluskontroll for hun hater å holde en posisjon i mer enn 1 sekund. Hun liker hopp og sprett, og att det skjer noe hele tiden. Jeg har derfor meldt henne på agility til høsten, jeg tror dette er en hundesport som passer henne veldig godt! 

tren2Ellers er hun en totalt fryktløs frøken som tar alt på strak labb! Hun elsker nye utfordringer, og lar seg ikke skremme. Hun er veldig lik Nova når hun var valp «går det ikke bra første gangen går det helt sikkert greit andre gangen»

CAV4Hun går supert sammen de andre hundene! Penny er super å ha som lekepartner, mens Nova er perfekt å ha når man vil kose og trenger litt kroppsvarme.

CAV18Valpeting:

Innkalling: Hun har blitt helt rå på dette punktet! Noen ganger må hun bare få løpt fra seg før hun kommer, men hun kommer alltid, går aldri bort til andre og har sormegel en lynrask inkalling.

Tannfelling: Hun har ikke valpebitt en eneste gang, og alle tennene er mistet!

Alenehjemme: Hun er ikke så begeistret for att vi forlater huset, og kan pipe litt mens vi kler på oss, men er helt stille såfort ytterdøra er lukket.

Husreinhet: Hun er flink 90% av tiden, og de andre 10% er det jeg som er lat… Hun er ikke så flink til å siifra når hun må tisse eller bæsje, men om jeg tar henne ut med gjevne mellomrom har vi ingen uhell inne.

Bilkjøring: Er helt greit. Hun blir gjerne med på en kjøretur!

ut2

ut2

Oppdagelsestur med Lexie

Idag har lille Lexie fått kvalitetstid med matmor! Lexie er ett vinterbarn, og syntes derfor våren er veldig spennende. Så mye nytt. Så mye å lukte på. Så mye å smake på. 

Vi startet dagen med litt trening. For tiden er det stimuluskontroll som er i hovedfokus, for hun hopper og spretter og vil ikke holde en posisjon mer enn 1/2 sekund. Energi og iver har hun ihvertfall, og det er sjeldent mer enn 1 labb er plantet på bakken under trening. En kommende agilityhund tror jeg!

tren2

tren3 tren6

 

Etter treningen tok vi oss en liten tur i skogen med litt godbitsøk og masse løping. Hun er veldig glad i pinner. Ikke å hente dem når jeg kaster, men å selv bite/rive av små pinner som stikker opp fra jorda. Og selvfølgelig ta seg en seiersrunde med pinnen når hun har fått den løs.

Det er så herlig å se dem utforske verden på denne måten. Blomster måtte smakes på, grantrær måtte bites på, pinner skal dreps, stubber skal klatres på og trær som ser merkelige ut må selvfølgelig bjeffes på. Det er mye å oppdage for en liten valp!

 

ut ut1 ut2 ut3 ut4 ut5 ut6 ut7 ut8 ut9 ut10

sta6

Årets første strandtur

Sola skinner og jeg har skikkelig sommerfeeling for tiden! Og mens sola steiker ute kan man ikke bruke dagene innendørs, så idag tok jeg med meg Nova og Lexie på en liten strandtur! 

Det var Lexie sitt første møte med stranda, og det første hun gjorde var å hoppe ut i vannet – bokstavlig talt! For så å angre seg veldig på det hun gjorde, for vannet er nok hakket for kaldt enda. Selv badeglade Nova syntes det var alt for kaldt i vannet idag, så vi koste oss langs strandkanten isteden.

sta sta1 sta2 sta3 sta5 sta6 sta8 sta10 sta11

lek4

Rally-Lydighet med Lexie

Lille minivalpen begynner å komme seg i rally treningen! Kanskje vi klarer å nå målet vårt og er klare for å debutere i september? 

lek8

Den siste tiden har vi trent på:

90Grader vendinger til venstre. Hun har kanskje ikke den bakpartkontrollen jeg ønsker meg, men selve vendingen er egentlig ganske fin. Rask og enkel.

Kjegler: Vi har så smått begynt å gå mellom kjegler, og det går strålende. Hun bryr seg overhode ikke om disse plastdingsene som står i veien for henne.

Dekk – Sitt: Begynner å komme seg veldig. Sitten kan være litt treg, mens dekken ofte er en klaskedekk!

360grader høyere: Sitter ganske bra!

Sitt foran høyere/venstre  sitt/frem:  Sitter som ett skudd, stort sett. Litt treg innsitt fra sitt til venstre sitt/frem til tider.

Og en liten video fra hennes første rally økt meg kjegler: 

Vi har også våget oss ut i det fine været for å trene litt på nye steder og nye underlag, og hun er virkelig helt rå! Hun blokker ut ALT når hun er i treningsmodus. Jeg tror man kunne sluppet en «bombe» 5 meter fra henne uten att hun ville hørt att det smalt….

lek8

Ute med de to små!

Jeg er vel ikke den eneste som nyter sommervært til det fulle? Hvem vet hvor lenge det vil vare… Jeg er en evig pessimist når det kommer til været, så når vi først har sol, ja da nytes det!

Idag har jeg vært ute å kost meg på en miniskogstur med de to yngste, og Nova har fått sitt første bad i sjøen, men det var bittelitt kaldt enda. Dessverre bestemte kameraet mitt seg for å ikke ha mer batteri idet vi kom til sjøen, så jeg har ingen bilder av årets første bad – men jeg fikk noen herlige bilder av de to små:

lek

lek2

lek3

lek4

lek5

lek6

lek7

lek8

lek11

t7

Lexie 5 måneder

Imorgen blir lille minivalpen 5 måneder, hvor blir tiden av? Minivalpen er ikke lenger mini, hun har faktisk tatt igjen storesøster Penny på de fleste områder. 

sol5

Valpeting:

Husreinhetstrening: Går stort sett veldig bra. Hun sier alltid ifra når hun skal gjøre nummer to, og ofte når hun må tisse. Men hun kan finne på å sette seg ned å tisse rett foran meg for SÅ å løpe til døra.

Biting: Hun biter kun på fingre/tær under lek, aldri ellers! Hun har også sluttet å bite på ledninger, teppet og  dørkarmer.

Sosial/miljøtrening: Hun er kanskje den mest miljøsterke hunden jeg har eid. Hun lar seg ikke påvikre av noen ting, roer seg raskt i nye situasjoner og tar alt på strak labb.

Bilkjøring: Er verken tortur eller supert, hun er likegyldig. Men syntes det kan være bittelitt skummelt å sitte i dobbeltburet helt alene.

sko11

Utvikling:

Tennene: Hun har mistet 5 tenner, kanskje fler også – tannvisning er ikke det morsomste i verden, så det er ikke så lett å telle.

Vekt: 5,1kg

Pels: Hun har mistet alle sine sjarmerende krøller og har fått rett og silkemyk pels

HUND14

Personlighet:

Om jeg skulle beskrevet Lexie med ett ord måtte det blitt KLOVN! For det er det hun er. En skikkelig klovn. Hun hopper og spretter og er ikke helt sikker på hvor hun er eller hva hun driver med.

Hun er en liten klump fylt med energi og glede,og man må rett og slett bli smittet av hennes glede over livet.

Er det slemt å si att hun er litt dum? haha. Hun stanger i bordkanter, vegger og stuper kråke flere ganger om dagen. Og under trening tror jeg egentlig hun bare hopper og spretter til tilfeldigvis havner i en posisjon som gir belønning.

winter16

Planer:

Juni: skal hun på valpeshow
August: Agilitykurs
September: Skal hun muligens debutere i Rally