BBDAY10

Gratulerer med dagen!

Hipp hipp hurra for verdens beste pøbel, venn, kosebamse, storesøster og varmepute som fyller hele 10 år idag! 

BBDAY10

Tenk det! 10 år! Det er både helt fantastisk, og utrolig skremmende å feire denne dagen. Fantastisk siden vi feirer den mot alle odds. Bare noen måneder gammel fikk Nova dødsdommen. Hun har gått igjennom 3 operasjoner, og har ikke hatt helsen helt på sin side. Men, tiltross for att hun kan fylle et A4ark med diagnoser så er hun sprek og som veterinæren sier «kun syk på papiret».

BBDAY4

Tenk det. 10 år! Det er skremmende å feire dagen, for 10 år er en god alder – og tanken om att dette kan være den siste bursdagen er grusom. Jeg har hatt mange hunder iløp av mitt liv som hundeeier, og eldste har blitt 10 år og 2mnd… Jeg håper, tror og ber til høyere makter om att Nova skal knuse denne «rekorden».

BBDAY7

Hun følger med unghundene på lange skogsturer. Hun hopper opp på hver eneste stubbe i skogen. Hun er glad og sosial, og sier aldri nei til en treningsøkt, eller en tur. Hun er verdens beste storesøster til miniene, og til det nyeste familiemedlemet på to bein.  Hun er once in a lifetime dog.  Gratulerer så masse med dagen!

TGE2

En liten tur til veterinæren

Du vet du besøker veterinæren ofte når de nærmest sukker når du kommer inn døra…. Og du vet du har tidenes uflaks når du forbereder deg på å måtte ta farvel med din firbeinte venn så og si hver gang du tråkker over dørterskelen hos veterinæren. 

Klippekort hos veterinæren burde virkelig blitt innført!

TGE17

Som mange vet har jeg altså ikke hatt veldig flaks med helsen på hundene mine. Iløp av mine år som hundeeier har jeg hatt 11 hunder, 5 forskjellige raser – og eldste har blitt 10 år. 10 år og 2mnd. Jeg har alltid hatt en drøm om å drive oppdrett, men ingen har kommet seg igjennom helseundersøkelsene. Hd, epelipsi, allergi, muskelsykdom, KCS, grå stær og PL – listen virker til tider uendelig lang.

Så når Penny og Lexie nå skulle til veterinæren for helseundersøkelse satte jeg ikke akkurat lista høyt. Hvor alvorlig grad bilyd? Hvilken øyesykdom? Og når måtte neste PL operasjon bestilles? Dette var tankene mine før undersøkelsen.

TGE5

Så gjett om lykken var stor når begge hundene bestod øyne, kne og hjerteundersøkelsen!! Er det mulig? Har jeg fått frisk hund? ikke bare èn, men TO!? Jeg er så glad att jeg har levd på en rosa svevende sky de siste dagene. Endelig skal jeg få oppfylle oppdretterdrømmen!!

TGE11

Liten skogstur

Idag har vi kost oss på en liten skogstur. Eller, skogstur og skogstur – disse bildene er faktisk tatt rett bak huset. Typ 10 meter fra husveggen. Må nyte å ha skogen rett utenfor døra, for om en liten månede pakker vi sammen og flytter til boligstrøk!

For ja, vi har faktisk blitt huseiere! Jeg kan ikke juble høyt nok, og vi gleder oss til å flytte. Selv om vi stortrives her vi bor nå så blir det godt å komme litt mer sentralt, og ikke minst eie noe! Og skogen er bare en liten 5minutters spasertur unna, så jeg er sikker på att dette blir bra!


TGE1

TGE5 TGE7 TGE9 TGE11 TGE13 TGE16 TGE17 TGE18

cut

Lenge siden sist!

Nå er det 5 måneder siden jeg oppdaterte denne bloggen, så det er vell på tide med en liten oppdatering? 

Sist jeg oppdaterte var jeg høygravid og treningen ble satt på vent. Med kulemage fra en annen verden, høyt blodtrykk,lavt jernlager og hormoner fra helvette ble det ikke mye hundetrening. Men nå er kulemagen borte og jeg begynner sakte men sikkert å komme igang med hundetreningen igjen!

Siden sist har altså den firbeinte gjengen blitt storesøstre til lillebror som blir hele 4 måneder neste uke. 

cutOg disse fire månedene har jeg levd i en liten mammaboble – og det har ikke skjedd stort annet enn att vi alle har nytt hverdagen med lillebror i hus. Men nå begynner vi å bevege oss utenfor denne boblen, og vi har så smått kommet igang med trening igjen. Det er nok en liten stund før vi kommer oss tilbake til ringen, men vi har fortsatt noen mål for dette året:

Nova:

– Skal fortsette å holde seg i fin form. Og feire 10årsdagen sin til høsten. Ikke dårlig for en hund som så og si fikk dødsdommen før hun var ett år <3

jent4

Penny:

– Lære flere triks – og kanskje kommer vi oss ut i freestyleringen?
– Om helsa tilatter det skal vi prøve å få vår siste røde sløyfe i rally klasse 1
– Helseundersøkes. Hjerte, knær og øyne. Samt DNA testes for CC og EF

cute3

Lexie:

– Trene agility regelmessig
– Prøve oss i en hopp konkurranse
– Prøve å ta bronsjemerket i Agility
– Prøve å ta Bronsjemerket i Lydighet
– Helseundersøkes. Hjerte, knær og øyne. Samt DNA testes for CC og EF

Så satser jeg på att det ikke blir 5 måneder til neste oppdatering! =) 

 

 

cavalieren4

Året som har gått

Tenk at vi snart kan vinke farvell til 2015 og ønske 2016 velkommen! Og siden året snart er omme så passer det vell greit med en liten oppdatering av året som har gått! Jeg er veldig fornøyd med målene vi har klart, og jeg ser tilbake på 2015 som ett veldig innholdsriktår, selv om slutten kanskje ikke var så aktiv som jeg hadde håpet på!

Målene for 2015 var:

 • Penny skal starte i minst 3 konkurranser. Og dette har vi klart! Og det er jeg så stolt over att det nesten er lattelig. Men jeg trosset konkurransenervene og kom meg ut i ringen igjen etter 8 års konkurransepause!!
 • Hundene skal få prøve seg i Smeller. Joda, vi har prøvd oss – men vi har ikke kommer skikkelig igang. 
 • Lexie skal bli en trygg hund. Det vil jeg si hun har blitt!
  aut5
 • Lexie skal starte minst en konkurranse, og delta på flere valpeshow. Hun har deltat på flere valpeshow, og var meldt på rally-lydighet – men pga elendig form pga svangerskapet fikk jeg dessverre ikke møtt opp..
  ut1
 • Aila skal gå mer feltsøk. Dette gjorde vi – men som de fleste vet flyttet Aila fra oss i våres. 
 • Nova skal opprettholde sin gode form og holde seg frisk. Jeg tror den hunden blir yngre for hvert år som går jeg <3 Flotteste vakre Nova holder fortsatt følge med juniorene – og er en valp i hjertet sitt.
  skog9
 • Jeg skal ta førekortet. Jeg begynte – men pga tøft svangerskap måtte jeg begynne på medikamenter som ikke lot seg kombinere med øvelsekjøring.
 • Vi skal på minst 3 kurs! Dette har vi også klart.
  dip1
 • Få kontroll over konkurransenervene mine. Nop. Overhode ikke. Men jeg trosset dem, og det er ett steg i riktig rettning. 
 • Få opprykk til Rally klasse 2 med Penny. Jepp! Direkte opprykk på sitt tredje stevne <3
  11128468_618713011606976_1002842484_n (1)
 • Begynne på instruktørutdanning. Nei, jeg valgte ett annet studie. 

 

Januar:

– Vi hentet hjem verdens nydeligste lille Lexie!
– Jeg og Penny fullførte nybegynnerkurs i RallyLydighet

sol5

Februar:

– Vi var på valpetreff
– Penny klarte å miste en tann…
– Penny var på sitt siste valpeshow

Mars:

– Penny debuterte i Rally og fikk andre premiering
– Penny var på sitt andre rallystevne og fikk førstepremiering
– Jeg begynte på veterinærsekretærstudie
– Vi var på Freestylekurs

11040348_637162083093991_1435908220_n

April:

– Lexie var på sitt første Valpeshow
– Lexie var på sitt andre valpeshow hvor hun ble BIR
– Penny var på rallystevne og vi fikk en litt «sur disk» pga en fillefeil – men flott gjennomført!
– Penny var på nytt rallystevne og fikk direkte opprykk!
– Penny fikk bronsjemerket i lydighet!
– Graviditetstesten lyste positivt – familien venter nytt medlem <3

11186374_623636024448008_1413963621_n
Mai:

– Penny ble ett år!
– Lexie og Nova var på utstilling hvor begge endte med BIM
– Aila flyttet fra oss

Juni-juli: 

– Stille og rolig!

August:

– Nova ble 9 år!
– Samling på utdanningen
– Meldte Lexie på agilitykurs og rallystevne

CAV7

September:

– Lexie gikk på sitt første agilitykurs

ag1Oktober, November, Desember 

– Lexie ble ett år!
– Samling på utdanningen

Starten av året var uten tvil mer aktivt enn slutten – men når man knapt kommer seg opp av sofan pga bekkenplager er det vanskelig å være en aktiv hundeeier! Men vi har kost oss med skogsturer og hjernetrim – og nå legger vi planer for året som kommer!

 

ag5

Agilitykurs

Lille minivalpen går på nybegynner agilitykurs nå, og jeg tror virkelig hun har funnet sin sport! Ikke det att hun ikke syntes rally er gøy – men det er ett helt annet fokus og prestasjon når hun er på agilitybanen. Hun får bruke sine akrobatiske evner, hun er totalt uredd og hun lærer så fort.

ag4

Hoppehindere: Går veldig greit. Hun hopper, har grei fart og beregner riktig. Jeg derimot må lære meg å stole mer på henne å ikke løpe så utrolig nærme hinderet att jeg nestenkræsjer hele tiden.

Møna: Muligens hennes favoritt. Hun har god fart, er overhode ikke redd og hopper ikke av feltet – men vi må trene på mer sikkert felt slik att hun ikke lærer seg å hoppe av med tiden.

Bommen: Hennes andre favoritt. Felthindere er gøy! Her har hun ett veldig fint felt!

ag2

Lengde: Går veldig greit. Hopp er hopp.

Tunell: Litt skummelt. Eller, det er ikke skummelt å ta selve tunnelen, men det å ikke se hvor matmor er, det er litt skummelt. Hun har dog tatt både rette, lyse, mørke og tuneller i buer – så det går greit. Hun må bare lære seg til å skjønne att jeg ikke kommer til å forsvinne mens hun er inne i tunellen.

Ag

Slalomen: Ting tar tid. Har bestilt slalom hjem, så forhåpentligvis får vi trent mye på dette i vinter.

Pølsa: Kun trent på en gang, og da gikk hun igjennom ( i sneglefart). Hun trenger nok litt tid på å bli trygg på denne.

ag5

Vippa: Er det noe skummelt da? Trener mye på nedfeltet her, da hun har en liten tedens til å ville hoppe av før hun skal :)

Hjulet: Hopp er hopp!

ag7

 Handlingen min: Den trenger vi ikke snakke om helt enda…

11778138_680187758792834_1733059896_n

Dyrlege sekretær – Helg 1

En spenndene, lærerik og veldig slitsom helg er over og jeg sitter igjen med masse ny informasjon som jeg ikke helt har klart å sortere enda. 

Helgens tungeste tema var uten tvil økonomien. Mitt svakeste punkt. Anatomi og fysiologi, sykdomslære og diverse innen klinikkarbeid er jeg ganske så kjent med fra før, så jeg får jo mye «gratis» på denne fronten, noe som er ganske så deilig da jeg kan rette fult fokus på alt det andre.

11121382_680187775459499_1819020787_n

Fredag:

 • Informasjon om nettskolen, innleveringer, eksamen, fremtidige samlinger osv.
 • Samt litt «bli kjent» med de andre elevene.
 • Litt inføring innen segmentering.

Denne dagen var «heldigvis» kort og grei. Koselig å få hilse på de andre elevene, samt møte lærerene.

11778138_680187758792834_1733059896_n

Lørdag:

 • Sutur – Kirurgisk tråd
 • Klinikkutstyr
 • Omvisning på JFA sitt lager
 • Grunnlegende anatomi
 • Håndtering av dyr

Det var veldig spennende, morsomt og lærerikt å besøke JFA og få snakke med «sjefen sjøl»! Det gjorde absolutt inntrykk – flott mann, flott firma og ett fantastisk lager med alt man måtte ønske seg til både klinikk og som privatperson.  Ikke minst var det også ett nydelig sted å ha kursdagen!

11934316_680187815459495_865897043_n

Søndag:

 • Økonomi
 • Gjennomgang av lørdagens temaèr

Økonomien. Gjesp, sukk og arg. Men det løsner vel etterhvert. Men også ganske så overaskende morsomt når man fikk det til. Noe som hørte til sjeldenheten, men dog…

11121539_680187805459496_531055402_n

Nå er det bare å prøve å få sortert noe av helgens informasjon, pugge masse, gjøre innleveringsoppgaver og gjøre seg klar for neste samling i November! 2 måneder før jeg har termin, håper virkelig jeg klarer å møte opp, selv om jeg egentlig har gått ut i permisjon da…

 

fiske10

Agilitykurs neste!

Etter en sommer med kurs og konkurransepause er det jammen meg påtide å få startet høstsesongen! Og vi starter høsten med ett agilitykurs, eller hinderlæringskurs som det så fint heter. 

For 10 år siden var jeg skikkelig agilityfrelst. Ikke bare bodde jeg så og si på klubben sin treningsplass, jeg fikk også min far til å snekkre en agilitybane til meg som vi hadde stående i hagen. Agility var knallgøy!

fiske2

Men så fikk jeg Nova, som på grunn av PL ikke egnet seg til agility. Så kom mitt nye agilityhåp i hus – Daisy. Men på grunn av en skjelletsykdom og sterk HD ble igjen agilityplanene lagt på hylla. Men nå, nå skal vi prøve oss igjen. Jeg har slitt litt med å finne den hundesporten som passer Lexie best. Lydighet kan bli hakket kjedelig., rally lydighet blir hakket for langsomt, spor er definisjonen av kjedelig og freestyle passer ikke ho matmor akkurat nå – så derfor gir jeg igjen agility en sjanse!

fiske5

Bittelitt smånervøs for å igjen bli totalt bitt av basillen, for så å få drømmen knust. Igjen. Men jeg tror ihvertfall att hun kommer til å stortrives som agilityhund. Hun har kanskje ikke den farten som trengs for å nå langt, men det viktigste er å ha det gøy, enten det kun er på trening eller i konkurranseringen :)

Kurset tar vi igjeonnom Himles hundeskule, alltid spennende å prøve ut nye hundeskoler! Vi gleder oss :)

lex3

Utfordringer før debuten

Hvor blir dagene av? Jeg føler att jeg knapt rekker å stå opp før det igjen er kveld og tid for å finne senga. Dagene går virkelig i ett. Men vi lever altså, selv om bloggen ikke blir så ofte oppdatert! 

lex3

Siden sist har lille Lexie blitt 9 måneder. Hipp hipp hurra for henne! Endelig stort nok til å kunne vinke farvell til valpeshow og si hello til konkurranselivet.Hun er ikke helt klar for å debutere enda, men jeg tenker att vi kaster oss inn i det i oktober. Det værste som kan skje er jo att vi disker. Noe jeg tror vi gjør, men jeg tenker det er en fin og myk start på konkurranselivet ved å starte på hjemmebane.

Lexie er så treningsglad og har en sånn iver att i teorien burde hun kanskje være lettere å trene enn de to andre jeg har, men jeg og Lexie sliter litt med å være på samme bølgeliengde under rally-treninger. Hun er på en måte så utrolig tøff – hun bryr seg ikke noe om om hun stanger i en kjegle, blir tråkket på, snubbler eller om noe som helst bråk rundt henne, hun lar seg ikke distrahere! Men på den andre siden er hun utrolig myk. Om jeg avslutter en øvelse pga feil detter halen ned, ørene går bakover og treningsiveren forsvinner – det er som om å gjøre feil er det værste som kan skje henne.

lex2

Hun leser meg som en åpen bok, og hun blir usikker om kroppsspråket mitt tyder på att vi ikke fikk til det vi skulle. Dette blir kanskje vår største prøvelse når vi skal inn i ringen for første gang – for hvem har vel samme kroppsspråk på trening som på konkurranse?

Men vi trener og trener. Jeg har begynt å filme oss mer, så jeg kan se hva jeg gjør feil for å gi Lexie denne følelsen – og for att jeg får ett annet kroppsspråk så fort kameraet kommer på. Jeg prøver også å ha forskjellige språk mens vi trener, og  ikke minst trene på nye steder hvor det er mennesker. Jeg vet vi kommer i mål til slutt, ting tar bare litt tid ♥

cavalieren1

Cavaliergjengen på tur!

Jeg har vært så heldig å få passet to herlige Cavaliergutter i noen dager. Det å ha 5 cavalierer i hus har fått valpesyken til å blusse litt opp igjen, og jeg kjenner att jeg virkelig har lyst på en ruby!

Men nei, fornuften får seire over lysten, enn så lenge ihvertfall. Tror det blir nok å henge fingrene i med 3 hunder, baby, hus og studier!

cavalieren
Ruben
cavalieren1
Nova
cavalieren2
Lexie og Ruben
cavalieren3
Victor
cavalieren4
Lexie
cavalieren5
Victor
cavalieren6
Penny
cavalieren7
Lexie

 

cavalier
Victor
cavalier1
Nova
cavalier2
Ruben
cavalier3
Lexie
cavalier4
Ruben
cavalier6
Ruben

cavalier5