shoot4

Til veterinæren med Nova og Penny

Så var det tid for vaksiner og den årlige helsesjekken for Nova og Penny. Jeg syntes den årlige sjekken er veldig nervepirrende. Har Nova sitt hjerte blitt værre? Har hun vann på lungene? Er det noe galt med Penny?

Jeg har veterinærskrekk. Helsehistorien på mine hunder er til å gråte over, og jeg er alltid liveredd for å få dårlige nyheter hos veterinæren.

shoot9

Penny:

Vaksinen: Flinke frøkna kunne ikke brydd seg mindre

Hjertet: Hørtes helt fint ut. Ikke noe bilyd, heldigvis

Undersøkelse: Tenner, ører, hale, analkjærtler og alt annet var i tipp topp stand.

Vekt: 4,6! Penny begynner å få mer muskler nå, og har derfor gått opp litt i vekt. Fortsatt veldig liten, og veldig spinkel, men begynner å legge seg bittelitt ut :)

shoot4

Nova:

Vaksinen: Tror ikke hun merket stikket…

Hjertet: Hun har fortsatt en liten bilyd, men den har heldigvis ikke blitt værre det siste året! Og ingenting er bedre enn det. Hun hadde heller ikke noe vann i lungene, så vi slipper å begynne på vanndrivende. Fordelen med en kald sommer er att det er godt for hjertet til Nova!

Lammelsen: Har heller ikke blitt værre. Tunga er litt skjev, men ellers ser hun veldig fin ut nå.

Undersøkelse: Litt tannstein, men ikke nødvendig med noe ingrep. Ørene så fine ut, analkjærtlene var fine, øynene var det ikke noe problemer med, og alt i alt er hun i veldig fin form for alderen! :)

Vekt: 8,1 – som jeg mistenkte hadde hun lagt på seg litt. Hun er langt langt ifra overvektig, men jeg liker dem tynne, så hun skal ned til 7,5 igjen!

skog19Så ingen dårlige nyheter denne gangen! Heldigvis. Overlykkelig for att hjertet til Nova holder seg stabilt, og att Penny fortsatt har ett sundt og sterkt hjerte :) Får håpe det holder seg slik i mange mange år.

 

lop4

Penny ett år – video

For litt over en uke siden ble lille Penny hele ett år, tiden flyr virkelig! Jeg har skrevet ett lite oppsummeringsinnlegg om hennes første leveår <HER>

Men når man fyller ett år, så må man jo nesten får en liten «bursdagsfilm» også! Så under viser Penny stolt frem noen av triksene hun har lært iløp av året, og litt andre ting hun har klart iløp av sitt første leveår.

Ellers er det ikke stort å oppdatere fra denne kanten. Jeg har kommet godt igang med dyrlegesekretærstudiet, og driver for tiden å fordyper meg i noe av det kjedeligste jeg vet om – økonomi.Jeg håpet att økonomidelen skulle være en mikroskopisk del av studiet, men det er det dessverre ikke, så nå må de små grå trimmes.

Men heldigvis består studiet også av veldig mye interessante temaer, og jeg gleder meg til å ta fatt på alt, og ikke minst til første samling i august!

 

 

ute3

Hipp hipp hurra – på forskudd!

Neste uke fyller lille pøbelkråken min hele ett år! Men siden jeg er så grådig teit å tar meg en tur til varmere strøkt denne uken må jeg nesten lage ett lite bursdagsinnlegg før jeg reiser! 

lop4

Tenk att lille valpen min blir ett år!? Tiden har virkelig bare flydd forbi. Jeg husker dagen hvor vi satte oss i bilen mot sverige for å hente den nye lille stjerna. Jeg husker vi kjørte og kjørte, og rotet oss bort i de dype svenske skoger. Jeg husker pulsen steg idet vi kjørte inn til oppdretteren, og hvordan hjertet mitt smeltet når jeg fikk en nybadet og utrolig liten cavalier i fanget. Min lille Penny. Eller milljas wilhelmina om man vil.

Ett år har gått og vi har gjort så mye dette året. Ingen tvil om att hun har blitt min stjerne, og hun har overasket både meg, og andre over hva hun får til. Og hun er virkelig ett godt bevis på att Cavalieren er langt mer enn en sofahund!

penny3

Kurs vi har gått på:

Valpekurs
Grunnkurs
Rallymix
Lydighet
Freestyle
Rally lydighet
Freestyle

penny2

Konkurranser:

Valpeshow: Her er det beste resultater BIR og BIG4

Rally lydighet: Beste resultat er 192 poeng, bronsemerket og dirkete opprykk! Hun har to førstepremier og mangler bare en før hun kan smykke seg med RL1 tittelen.

Lydighet: Hun tok bronsemerket for litt siden, hvor hun fikk 165 poeng og pallplass.

11139630_618713131606964_1100608901_nÅret som har gått:

Det er ingen tvil om att Penny er alt jeg kunne drømt om. Hun er akkurat slik en cavalier skal være, og mer til. Hun overasker meg stadig, og jeg har store planer og drømmer med denne frøkna. Men, vi har ingen hast! Vi har oppnådd mye iløp av det første leveåret, og nå skal hun få seg en vellfortjent liten pause fra konkurranser.

Itillegg til kurs og konkurranser har vi også kost oss på lange turer i skog og mark, vi har prøvd oss på blodspor, godbitspor, feltsøk og smeller, hun har tatt sine første svømmetak, fått bedre selvtilitt og blitt en skikkelig mammadalt!

hundekurs

Året som kommer: 

– Debutere i klasse 1 i Freestyle
– Få Siste røde sløyfe i Rally klasse 1
– Starte i klasse 2 i rally lydighet
– Kanskje prøve oss mer i lydighet
– Lære masse mer triks
– Gå smellerkurs

ute3Hun er fortsatt en liten frøken. Hun veier ikke stort mer enn 4kg og er en veldig spinkel og spe frøken som mest sanysnlig ikke blir så stor. Hun legger seg nok litt mer ut, men jeg er rimlig sikker på att hun vil bli mindre enn Nova, som også er en liten cavalier.

 

 

skog14

Skogen er vår lekeplass!

Det er ikke alltid treningslysten er på topp, men hundene trenger fortsatt noen ufordringer, og da er det godt å ha skogen som sin egen lille lekeplass!

Penny har ikke fått så mye trening de siste dagene, så idag har vi kost oss med forskjellige aktiviteter i skogen. Det er bare fantasien som setter grenser på hva man kan finne på i skog og mark. For tiden prøver jeg å bedre balansen til Penny, og idag hadde vi ett lite gjennombrudd (bilde 2 og 3)! Ikke bare bedrer det balansen, men slike øvelser gir henne mer kreativitet og styrker selvtilitten :)

For første gang prøvde jeg også å sende henne rundt ett tre (vi har bare brukt kjegle tidligere) og hun tok det på strak labb! Hun løp rundt både trær, steiner og busker, på det meste fra 5 meters avstand. Flinke pøbelen!

skog skog3 skog5 skog6 skog7 skog14 skog20

11186374_623636024448008_1413963621_n

Bronsemerkeprøve

Som noen kanskje husker så fikk jeg for ca 2 måneder siden ett merkelig infall om å melde Penny opp til bronsemerkeprøven. Uten å ha trent på noen av lydighetsøvelsene tidligere. 

lek7

Etter en ha ligget i hardtrening i ca en mnd tok vi oss en liten treningspause, og tok opp tråden igjen for ca en uke siden – og da følte jeg att vi kom til å drite oss ut i ringen. Stå under marsj var blitt sitt under marsj, å bli liggende i mer enn 10 sekunder var tortur, inkallingen hadde dårlig innsitt, lineføringen var enten for rask, eller så hang hun etter, dekk ved holdt var treg lite stødig, og tannvisningen var «overfall dommer med masse nuss».

Jeg har brukt de siste dagene på å prøve å få tilbake de gode momentene vi hadde for 1 mnd siden, men jeg hadde ikke store troen på att vi skulle klare mye. Målet var å komme igjennom tannvisningen og klare en øvelse til, små mål, få skuffelser!

t3

Men herregud som hun overasket meg!! Hun ga 110% og storkoste seg mens vi gikk i ringen. Og ikke minst, JEG koste meg!! Tror aldri jeg har hatt det så gøy i ringen før, også i lydighet da! Av alle ting!?

Øvelse: Karakter Koeffisient  Poeng
Visning av tenner  9 1 9
Lineføring  8 2 16
Dekk fra holdt  9 2 18
Innkalling fra sitt  10 3 30
Stå under marsj  10 3 30
Enkeltdekk i ett minutt  8 4 32
Helhetsinntrykk  10 3 10
 SUM:  165

Og med dette fantastiske kritikkskjemaet fikk vi bronsjemerket i lydighet!! Og hun vant rekruttklassen. Herlige lille pøbelkråka slutter virkelig aldri å overaske meg :)

11186374_623636024448008_1413963621_n

11195425_623635817781362_1884509630_n

lek8

Ute med de to små!

Jeg er vel ikke den eneste som nyter sommervært til det fulle? Hvem vet hvor lenge det vil vare… Jeg er en evig pessimist når det kommer til været, så når vi først har sol, ja da nytes det!

Idag har jeg vært ute å kost meg på en miniskogstur med de to yngste, og Nova har fått sitt første bad i sjøen, men det var bittelitt kaldt enda. Dessverre bestemte kameraet mitt seg for å ikke ha mer batteri idet vi kom til sjøen, så jeg har ingen bilder av årets første bad – men jeg fikk noen herlige bilder av de to små:

lek

lek2

lek3

lek4

lek5

lek6

lek7

lek8

lek11

11139630_618713131606964_1100608901_n

Ett mål er nådd!!

Igjen har vi tilbrakt dagen på rally-lydighetstevne. Jeg har virkelig kastet meg inn i «mengdetreningen» og håper att konkurransenervene snart dabber av og forsvinner helt. 

Jeg var veldig skeptisk til hvordan det kom til å gå idag. Når vi kom frem til stevneplassen hadde Penny spydd i hele buret og var tydelig veldig kvalm og sløv. Itillegg til dette fikk vi ikke lov til å ha med hundene inn i hallen før vi skulle gå selv (max 5 hunder i hallen, de neste 5 som skulle gå) – og Penny er veldig avhengig av å varme opp å bli kjent med miljøet.

t3

Før vi gikk i ringen:

Følte jeg att alt var galt. Penny var ikke på nett, jeg hadde dundrende hodepinne og hun var ganske påvirket av miljøet.

Når det var tid for brifing ble jeg både lettet og litt små nervøs. Banen var egentlig ganske grei, ikke så lang og bestod av flere av Penny sine favoritter. Men den bestod av masse gåing. Slalom, spiral, 180 grader vendinger, 1,2,3 skritt osv. Og som nevt tidlgiere er lineføringen ett av våre svakeste punkt.

I ringen:

Jeg husker, som vanlig, veldig lite av hva som skjedde mens jeg var i ringen. Men jeg husker att vi gikk ganske bra! Få SL, ingen S og momentene var knall gode. Men jeg hadde en liten følelse av att jeg disket på siste skilt, som var springmarsj. Var redd for att jeg løp for fort og roste litt for mye før vi kom til mål.

Vi fikk mye skryt, både av kjente og ukjente. Spesielt fikk hun mye oppmerksomhet for hvor fort halen hennes gikk mens vi var i ringen. Og det er vel positivt :) Hun storkoser seg! Og det er trossalt det viktigste, uansett hvordan resultatet blir.

Men jeg må jobbe med megselv. Jeg trenger ikke stresse like mye som jeg gjør, og jeg kan gi henne tid til å utføre det hun skal, isteden for å hoppe rett til en repetasjon å tape mange poeng…

11040348_637162083093991_1435908220_n

Premieutdelingen:

Herregud så nervøs jeg var!! Jeg viste, att om vi ikke disket på det siste skiltet hadde vi gjort det ganske så bra. Som vanlig ble diskene lest opp først, og vi var ikke å finne i denne bunken! Flere og flere ble lest opp uten att navnet mitt dukket opp. En liten stund trodde jeg kanskje att dem hadde glemt oss, haha. Men så kom det, 7 plass, 192 poeng og DIREKTE opprykk til klasse to!! Ett av målene for 2015 er altså nådd, Penny har fått opprykk til klasse to i rally-lydighet!

11128468_618713011606976_1002842484_n (1)

 

Tanker:

Jeg er så stolt så stolt av lille pøbelkråken. Hun er trossalt ikke mer enn 10 mnd gammel, og har allerde fått bronsjemerket i rally og opprykk til klasse to.

Selv om opprykket er iboks har jeg ingen planer om å klatre opp i klassen enda. Vi holder oss i klasse 1 en god stund til! :) Men vi får kanskje begynne å titte på klasse to øvelsene å sette oss ett nytt lite mål?

11139630_618713131606964_1100608901_n

Kritikkskjema:

1) 2) 3) SL  4) TR
5)  6) 7)  8)
9)  10) 11) SL  12)R
13)  14) 15)
11040348_637162083093991_1435908220_n

Penny sitt tredje rally stevne

Vår første, men helt sikkert ikke siste disk er iboks! Men likevell sitter jeg med en veldig god følelse, og er super stolt av lille pøbelkråka.

10866954_637163746427158_379211237_n

Kritikkskjema: 

1) 2) 3) SK  4)R
5)  6)  =) 7) SL  S  8) TR
9)  10) 11)  12)R R S DK
13) SL  14) 15) DISK  16)
17)

 Tanker:

Jeg er igrunn veldig fornøyd med dagen, tiltross for en litt sur disk. Hadde vi ikke disket ville vi endt opp med 180 poeng, og napp, og det ikke dårlig! Og vi disket på en øvelse jeg ikke viste att jeg gjorde feil, så det var ene og alene min feil.

Vi disket på 380 grader til venstre. Jeg ante ikke att hunden måtte stå mens den vred seg, så Penny satt seg ned og vrei, men dette var tydeligvis ikke lov :) Men da vet jeg det – og vvi må trene på att rompa ikke skal dette ned i vendingene.

Ellers hadde hun flott fokus og datt kun ut en gang iløp av banen, og det er fremgang!

st2

Hva er blitt bedre og hva må vi trene på?

Jeg ser mye fremgang siden vårt første stevne i mars. Jeg har blitt mye flinkere til å gi hun mer line, vendingene våre har blitt finere (vi må bare trene på denne rompa..), fokuset har kommet seg og hun får penere fot enn tidligere.

Men vi må virkelig trene på foten, hun går fortsatt litt for langt fremme, og hennes raske fot var årsaken til alle tre Rène vi fikk idag.

Våre mål:

Som vanlig satte jeg meg minimål før stevnet, så da er vel spørsmålet om vi klarte dem?

Ha det gøy i ringen – Halen til Penny gikk hele tiden, og det er ett godt tegn :) Jeg på den andre siden må lære meg å slappe av…
Klare dekk/sitt og gå rundt  Ikke bare klarte vi den, vi fikk smilefjes på kritikkskjemaet!! 
Ha fint fokus, ikke dette ut så mange ganger  Dette klarte vi også! =)
Bruke god tid i ringen Tja, Jeg stresset kanskje litt? Vi brukte 2 minutter og 13 sekunder. 
Huske å snakke/motivere Penny Jeg husket dette store deler av banen, men kunne vært litt flinkere på slutten av banen. 
Gi nok line  Bare to SLèr, så jeg syntes vi klarte det. 

t2

Dagens trening – video

Våren begynner sakte men sikkert å titte frem, og vi kan sakte men sikkert våge oss ut for å trene! 

Penny ligger i hardtrening til bronsjemerkprøven om 2,5 uke. Vi har en lang vei å gå, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med hvor langt vi har kommet på kort tid. Momentene er lært inn, vi må bare sette alt sammen og kutte ned på belønningen.

Hun har også fått en mye finere fot, har så og si sluttet med bjeffingen under trening og fokuset har blitt betraktlig mye bedre på kort tid.

Lille minivalpen fikk  også en liten uteøkt. Hun har aldri trent under åpen himmel før, så jeg var spent på hvordan hun kom til å takle dette, men det tok hun virkelig på strak pote! Hun kunne ikke brydd seg mindre om det som skjer rundt, herlig!

Hun er på god vei i rally treningen :) Flinke valpis!

 

trening1

Dagens triksetrening – Video

Jeg burde nok trent til utstillingen, rally stevnene og Lp cupen som vi skal på denne måneden, men etter å ha vært på freestylekurs er jeg proppet med motivasjon, inspirasjon og ny kunnskap – så da frister det lite å trene på alt annet…

trening5

Det er ikke mer enn en liten uke siden vi var på triksekurs, så vi har ikke kommet i mål med noe av det vi lærte – men vi er på god vei med noen av triksene.

Sitte bamse: Begynner Penny å bli ganske god på. Balansen kommer seg, så nå må jeg bare fjerne hånda og «godbit regnet». Men med tanken på att hun ikke kunne sitte bamse overhode for 1 uke siden er jeg fornøyd!

Baklengst slalom: Jeg føler att denne begynner å løsne for Penny (og meg) selv om jeg ikke er helt sikker på hva jeg gjør så har vi klart å gå tre skritt bakover, med target. Så da går det vel riktig vei?

Snurre rundt meg: Lexie kan ta to runder, og er innimellom super flink (syntes hun selv) å setter seg i «på plass» etter en runde – DET er jo en rally øvelse som hun har lært, så egentlig er hun flink, bare flink på feil tidspunkt.

Hoppe over armene mine: Penny  får fortsatt belønning for hvert hopp, men bare det att hun hopper er fantastisk i mine øyne. Hun er ikke den mest sprettene hunden i verden, og syntes denne øvelsen er litt skummel, så jeg syntes hun er kjempeflink!

Og det tror jeg er de triksene vi har trent på etter kurset. Gleder meg til å ta fatt på alt det andre også, men får vel snart begynne å konsentrere meg om bronsjemerkeøvelsene også, så jeg når målet mitt om å bestå minst to øvelser! Små mål. få skuffelser!

Jeg filmet dagens triksetrening, og satt sammen en liten triksevideo: