walk5

Lexies første uke

Imorgen blir Lexie 9 uker, og hun har vært hos oss i en uke allerede. Tiden flyr! Jeg lager en liten «ukes oppdatering» slik at jeg har noe å se tilbake på.

Veldig greit å kunne scrolle seg tilbake å se hva vi har gjort av miljø og sosialiseringstrening, hvor vi er i treningen og om vi har fremgang eller gått noen skritt tilbake.

walk5

Hva har vi gjort:

– Vi har vært på besøk hos en venninde med hund

– Gått en liten tur i byen

–  Kjørt mye bil

– Møtt folk på krykker og i rullestol

– Miljøtrent utenfor matbutikken

– Møtt barn

Hva har vi trent på?

– Sitt

– Doggy-Zen

– På plass

– Lek

– Håndtering (tannvisning, skjekk av ører og øyne)

– Innkalling

walk6

De andre hundene:

Nova: Skjønner ikke helt hvorfor jeg skaffet meg enda en valp. Hun inviterer ikke til lek, men kan gjerne legge seg tett intill valpen når hun skal sove.

Penny: Syntes det er suuuperkult med en lillesøster. En lillesøster å herje med, og en storesøster å komme til når man trenger en «vask» eller litt kroppskontakt.

Aila: Elsker att hun har fått enda en lillesøster, men syntes jeg er passe dum som ikke lar dem leke sammen…

dagen4

Personlighet:

Lille pøbelen! Hun er virkelig det stikk motsatte av hvordan Penny var som valp, men veldig lik Nova som valp. Hun putter alt i munnen. Alt. Hun liker å dra i gardinene. Ta med seg saueteppet vekk fra stua. Hun liker å hoppe opp å dra ned tøy som henger til tørk. Hun er virkelig en pøbel, akkurat slik valper skal være!

dagen3

Hun er en klossmajor uten like. Jeg vet ikke hvor mange ganger iløp av en dag hun løper rett inn i en vegg, snubler i sine egne bein eller faller på ryggen. En klossmajor.

Hun bryr seg overhode ikke om lyder. Jeg har hamret, banket, sagd, mistet gjenstander smelt med dører, mistet et bur i bakken – lille frøkna letter ikke på hodet engang. Hun kunne virkelig ikke brydd seg mindre.

Andre hunder kan være bittelitt skummelt, men det går fort over. Hun er ikke oversosial, men ei heller redd – hun bare ser ikke helt vitsen med å ta kontakt.

Mennesker er kult. Spesielt små mennesker. Hun syntes barn i 5+ alderen er meget spennende.

Hun syntes det er helt greit å kjøre bil. Legger seg til å sove nesten med engang, veldig deilig! lexie4

Valpeting:

Søvn: Hun sover hele natta. Faktisk i gjennomsnitt 8 timer hver natt, og det kan man virkelig ikke klage over!

Uhell inne: Vi har hatt ett tisseuhell og 2 bæsjeuhell.

Båndtrening: Hun har blit vandt med å ha på seg sele, men selve båndet er fortsatt litt teit.

Ødelagt: Ingenting, enn så lenge…Jeg er sikker på at Pøbelen kommer til å være for smart for meg en gang, og få tak i noe hun ikke skulle hatt – men enn så lenge har jeg klart å hindre makuleringsmaskinen.

Walk

 

  1. Så utrolig kjekt å lese om Lexies første uke hos deg :-) Hun har fått det perfekte hjem <3 Tusen takk for at du tar så godt vare på henne!

  2. Så herlige bilder:) Og det er både slit og sjarm med valper gitt. Akkurat her klarte du å kurere min valpesyke ganske greit. Savner ikke alt som blir bitt og dratt ned….. se bort på fine store valpis som sover…og savner det litt.

    • Jeg skal ærlig inrømme at jeg ikke er så glad i valpeperioden! Det er slitsomt, og kjedelig! Gleder meg til pøbelen blir litt eldre, og kan trene i mer enn 3 minutter, og være med på lange turer :) Men, valpetiden har sine sjarmerendesider også <3