gjengen3

Lexies andre uke

 Tenk at idag blir lille Lexie 10 uker! Hun har vært hos oss i to uker nå, og begynner virkelig å bli varm i trøya. Vi har fått gjort mye disse to ukene, og jeg syntes hun blir tryggere, flinkere og mer pøblete for hver dag som går! Herlige lille valpen! 

Hva vi gjorde sist uke kan dere lese <HER>

dagen5

Hva har vi gjort denne uken:

 

– Besøk i dyrebutikk
Litt skeptisk til å begynne med, men kom seg veldig fort. Mange nye og spennende lukter, ansatte som ga godbiter og forbipasserende som naturlignok syntes hun var verdens nydeligste.

Møtt på hunder 
Lexie er veldig nyskjerrig, og hopper gjerne på de andre hundene – men om dem inviterer til lek trekker hun seg litt unna. Men når hun først har blitt varm i trøya er det lite som stopper henne!

lexie3

Kjørt mye bil 
Fortsatt like flink på dette punktet! Nå har hun begynt å sitte i buret isteden for på fanget mitt, og det går supert.

Lekt med barn på 10 år 
Barn er gøy! Kjempespennende og morsomme små skapninger!

Hilst på voksene og eldre 
Mennesker er superkult! Hva er det å ikke like? Oppmerksomhet, kos og ofte vanker det en godbit eller ti.

Miljøtrent utenfor matbutikken
Traktorer, stresede mennesker, biler, unger som løper, handlevogner, snø, bæreposer som knitrer – det er mange inntrykk en liten valp får av å stå utenfor matbutikken.  Handlevogner er litt skummelt, men også veldig spennende!

gjengen6

Kjørt tog/vært på togstasjonen
Hun har sett tog suse forbi henne, noe som ikke var noe problem! Hun har tatt heis og rulletrapp, fått like mye oppmerksomhet som Justin Bieber fikk i Oslo, gått på nytt underlag, fått mer båndtrening, sett kofferter som har blitt dratt på bråkete underlag og kjørt tog. Hun tok alt med en fantastisk ro, hilse selvsikkert på alle som ønsket å hilse og sov igjennom togturen.

- Oslo lufthavn
Hun har vært på en superkort tur på Oslo lufthavn. Hun fikk ikke hilse på noen på denne turen, ei heller gikk hun på sine egne bein – men hun lå trygt og godt i «baggen sin» og så på alle som stresset rundt.

Kjørt buss
Bussturen gikk også som en drøm. Hun sov igjennom hele turen, og sjarmerte alle som gikk av/på bussen.

– Vært med på kurs
Storesøster Penny går på Rally-Lydighetskurs, og lille Lexie får være med. Nye mennesker, nye hunder, første gang i en hall, nytt underlag, nytt sted, bilkjøring.

walk5

 Hva trener vi på?

Sitt – Denne går veldig greit

Doggie-zen – Denne har løstnet veldig de siste dagene! Matvraket har brukt litt tid på å skjønne denne øvelsen, men nå går det riktig vei.

walk6

Omvendt lokking – Samme som over, det løsner!

På plass – Hun har begynt å skjønne at hun skal inn på min venstre side, men hun har ikke bakpartskontroll helt enda, og det ender ofte med noen veldig skjeve innsitter.

Hjemmealenetrening – Overaskende flink! Første uka fikk hun panikk om jeg forlot rommet, så jeg regnet med at vi måtte jobbe hardt på dette punktet. Men nå begynner hun å innse at å ha «matmor» ved seg hele tiden er igrunn ganske teit.

Dekk – Å legge seg mens jeg har en godbit, kan være veldig utfordrende, men det kommer seg.

dagen3

Valpeting:

Uhell inne: Hun er fantastisk flink på dette punktet. Hun gjør fra seg såfort jeg setter henne ut. Dog er jeg litt fjern innimellom og har glemt å ta hun ut rett etter hun har spist – og frøken mini må ut 2 sekunder etter att maten er spist. Så noen «nummer to» uhell har vi hatt, men ingen tisseuhell denne uka.

Valpebiting: Hun biter lite på oss, litt i tærne, men det er mest for at hun vil leke med sokkene. Hun er ikke noe interessert i å bite i lange ører – slik som Penny var – ei heller på bordben. Hun er derimot veldig glad i å bite/dra i saueskinnene som ligger i stua.

Båndtrening: Båndet er fortsatt ganske teit.

Nattesøvn: 8 timer hver natt. Så ut for å tisse, leke noen minutter med Penny før hun er klar for å legge seg å sove igjen. Flinke valpen!

Og tilslutt, en bitteliten film av Lexie – her trener vi på innkalling, leking og på plass