sol15

Valpekontroll – 12 uker!

Herregud som tiden flyr! På tirsdag ble lille Lexie 12 uker, tenk att hun har vært hos oss i 4 uker allerede. Valpetiden flyr virkelig fort. 

lexie1

Siden hun har blitt «stor jente» på 12 uker var vi innom veterinæren for å ta 12 ukersvaksinen idag. Jeg var litt usikker på hvordan hun ville takle veterinærkontoret. Hun er miljøsterk og trygg, men jeg var usikker på hvordan hun ville takle å stå på bordet, håndtering fra andre – og ikke minst vaksinen, da hun er en ganske så stor pingle.

Håndteringen: Veterinæren fikk sett i ørene uten problemer. Skjekket for navlebrokk, sett på øynene og klemte her og der uten problemer. Når hun skulle skjekke tennene var ikke lille Lexie like samarbeidsvillig, men kunne lett kjøpes for en godbit. Dog må vi trene mye på dette før vi skal på valpeshow.

walk6

Bordet: Hun har stått lite på bord, men det skremte henne overhode ikke. Bord eller gulv, spiller ingenrolle så lenge det er godbiter å finne, eller ett ansikt å vaske.

Luktene: Hvilke lukter? Hun var for opptatt med å tilby på plass, så jeg tror ikke hun fikk med seg alle luktene som er hos en veterinær…

Veterinæren: Åh, glede på jord er å ha oppmerksomheten til en person. Tenk å bli kost, klappet, snakket til og itillegg få godbiter? Det må jo være lykke på jord.

Vaksinen: Hylte når hun ble stukket, men glemte seg fort.

gjengen3

Biljøring: For første gang satt hun helt alene i buret, og det ble ikke godt mottatt, for første gang lagde hun litt spetakkel, så vi må trene mer på å kjøre bil uten søstrene.

Båndtrening: Ja, vi måtte jo gå litt i bånd fra parkeringsplassen og til veterinæren. Hun begynner å akseptere båndet – men nå er halsbåndet blitt teit. Selen godtar hun derimot veldig bra.

sol7

 

 

Som dere kanskje skjønner er hun et enormt – ENORMT matvrak. Uansett hvordan situasjon hun er i kan hun kjøpes for en liten godbit. Eller lukta av en godbit. Og hun gjør alt for å få en godbit, selv om du ikke har godbit.