10931321_10152497415725947_7247330060307613725_n

3 uker til stevne

Det er tre uker til vårt første Rally stevne, og nervene begynner å komme for fult. Vi trener hver dag, og på kort tid har hun forbedret seg veldig, men vi har fortsatt en lang vei å gå før vi kan snuse på ett opprykk/napp. 

sol6

Vi er ikke klare for ett stevne, og regner egentlig med disk. Så hvorfor meldte jeg oss på, og hvorfor stiller vi? Konkurranse nervene mine er helt grusomme, så grusomme at jeg kan ligge over bøtta og spy uker før stevnet. Hjertebank. Svette. Høy puls. Jeg har faktisk presistert å svime av før ett stevne, fordi jeg glemte å puste.

Men hvorfor er jeg så nervøs? Det værste som kan skje er jo disk, så er det disket jeg er redd for? Om jeg går i ringen før vi er klare, er det en sannsynlighet for disk, og jeg er klar over det. Disker vi nok ganger forsvinner kanskje nervene?

tur7

Jeg deltar for å sette mine konkurransenerver på prøve. For å få mengdetrening. For å gi Penny ringtrening.  Og hvem vet, kanskje hun overasker meg. Kanskje det er vår dag. Kanskje jeg undervurderer oss? Men disker vi, så er det ikke verdens undergang. Håper jeg…. En dag vil vi klare det. Hun er tross alt bare 8 mnd. Vi har god tid!

For tiden er det dette vi trener mest på: 

Dekk: Jeg har nevt tidligere att hun tror livet er over om hun dekker på noe annet enn parkett, og her har hun virkelig forbedret seg!! Nå legger hun seg stort sett ned på alt av underlag, men vi jobber fortsatt med å bli i dekk, da hun syntes det holder å ligge i 2 sekunder. Men, man må fokusere på fremgang, og ikke hvor langt man har å gå før man er i mål!

bilde3

Kontakt: Dette er jo kanskje det viktigste for å lykkes, og her sliter vi. Er hun løs holder hun kontakten lenger enn når hun er i bånd, og i klasse en i rally må man ha på bånd.. Hun syntes båndet er ekkelt, og kommer kanskje innimellom iveien? Hun er jo ganske liten, så når hun ser oppover ser hun kanskje det ekle båndet, og detter derfor fortere ut? Jeg vet ikke, men vi må ihvertfall jobbe med kontakt under lineføring…

Skiltene: kan innimellom være spennende, og hun begynner derfor å dra i lina for å lukte på dem, men hun har blitt bedre her også!

10931321_10152497415725947_7247330060307613725_n
Bilde fra hadelandhundeklubb!

Jobbe lenger uten godbiter. Hun detter ut etter ca 30 sekunder uten godbiter, så når vi skal gå en bane på 2-3 minutter må vi jobbe. På noen dager fungerer det godt å bruke stemmen for å motivere hun til resten, men andre dager fungerer det ikke…

Bli: Uten bånd går det bra, men med båndet går det ikke så bra. Ved feks. skiltet «sitt og gå rundt»  sliter hun, for hun skal bli med meg dit jeg går – og går båndet bak ryggen hennes skal hun reise seg og snu seg. Så her må vi jobbe.

Det jeg ser er at vi har jobbet for lite MED båndet. Hun er ganske flink uten det, men får problemer så fort båndet blir huket på. Jeg har også tatt litt for lett på lineføring/kontakttreningen. Har ikke hatt så bruk for den delen under freestyletreningen, og vi har jo ikke trent rally mer enn 1 mnd tid :)

10428526_10152497415910947_719553084896007083_n
Bilde tatt av hadelandhundeklubb