liten9

Freestylekurs dag 1

Første dag av freestylekurset er over, og jeg er sliten og full av inntrykk og inspirasjon! Jeg gleder meg til imorgen, og enda mer til å ta fatt på triksene selv! På kurset lærer vi jo i hovedsak hvordan vi skal lære inn triksene hjemme.

Jeg hadde med meg Penny og Lexie denne gangen. Og de var begge superflinke!

t2

Kryp: Denne øvelsen trente jeg med Penny. Vi begynte å trene inn håndtargeten, hun kan jo denne øvelsen fra før av, men det er evigheter siden sist vi brukte håndtarget, så det var greit med en liten oppfrisker av øvelsen.

Etter att håndtargeten var på plass la jeg henne i dekk, og holdt targeten cm foran henne, bare slik att hun måtte strekke nakken, for så å øke avstanden sakte men sikkert. Hun krøp vel ca 10cm før hun løfter opp rompa. Men det er en start!

Hopp over armene: Denne øvelsen tok jeg også med Penny, da Lexie er litt for ung til høye hopp. Penny tok dette utrolig raskt!! Vi har prøvd på denne øvelsen tidligere, men jeg ga opp, så å endelig få det til var virkelig herlig!!

Hopp igjennom: Penny kan hoppe igjennom både armer og ben fra før av, men vi finpusset litt på det å hoppe igjennom armene. Så begynte jeg på «hopp igennom beina» med Lexie, men høyden er bare slik att hun tråkker over.

1058209-12-1326038257383

Mellom: Denne trente jeg med begge hundene. Penny kan posisjonen mellom, men syntes det er litt skummelt å gå, så jeg må bygge opp tryggheten rundt denne øvelsen, noe jeg syntes jeg klarte veldig greit. Halen gikk og hun var virkelig med de første 5 meterene, men så begynner hun å tvile litt. Men Lexie begynte jeg ikke å gå, vi trente rett og slett bare på å stå i mellom beina med kontakt.

Gå rundt meg: Denne trente jeg med Lexie, og hun kan gå to runder rundt meg uten håndsignal.

liten9

Baklengst slalom: Denne fikk Penny bryne seg på. Hun er flink, jeg er elendig. Jeg får virkelig ikke denne teknikken inn i fingrene/kroppen, noe som virkelig irriterer meg, haha

Vanlig slalom: Denne trente jeg med begge. Lexie skal lære seg å gå mer enn to steg, og Penny skal få litt mer fart!

Slalom bakover: Som vanlig slalom, bare att jeg går bakover. Trente med Lexie, og hun var overaskende flink!

trening1Vi hadde også endel teori hvor vi gikk igjennom sanger som deltagerene ønsker å lage program til. Jeg har sangen til meg og Penny klar, og fikk gode tips til hvordan vi kan få fin flyt i programmet. En annen ting jeg må passe på er å ikke gjøre det for vanskelig. Jeg vil helst presse inn alle de vanskligste triksene i ett og samme program, men det er kanskje ikke så lurt…

 

 

    • Det er veldig vanskelig å sette det sammen til ett program :) Jeg syntes selve innlæringen og triksingen er mye morsommere enn freestyle/programsetting, men det er veldig morsomt når man får det til :)