tur15

Freestylekurs – Dag 2

Nok ett fantastisk freestylekurs med Frida Binette er over, og jeg er full av motivasjon og inspirasjon til å begynne med treningen. Penny og Lexie ligger utslitte i sofaen, glade og fornøyde etter en lang helg!

Vi har kanskje ikke lært så veldig mange nye triks denne helgen, men vi har fått mange tips til hvordan vi kan videreutvikle gamle triks, og ikke minst hjelp på de triksene hvor jeg føler vi har kjørt oss litt fast.

tur15

Sitte bamse: Ett så vanlig, og relativt enkelt triks å lære inn. Men jeg har virkelig ikke fått til dette trikset med Penny.  Hun har elendig balanse, ikke så sterk muskulatur i ryggen, og litt pinglete og redd for å miste balansen å falle bakover. Men idag fikk jeg noen gode tips på veien, og frøkna satt i bamse stilling i 4 sekunder!!

Rygge: Vi trente ikke på dette, men vi fikk se hvordan instruktøren trener dette med sine hunder, og jeg gleder meg til å prøve ut dette på Penny og Lexie. Nova kan rygge, men jeg har ikke benyttet meg av denne metoden som vi lærte på kurset.

Fant: Eller elefant som mange kaller det. Rett å slett å stå med forlabbene på en gjenstand, å snurre seg rundt med bakparten. Penny lærte dette ved forrige kurs, så det var Lexie som fikk prøve seg denne gangen, og hun var overaskende flink!

trening7

Side steg: Hunden skal ta steg til siden. En ganske populær freestyle/HTM øvelse. Jeg trente Penny i denne øvelsen, og vi er helt i startfasen hvor jeg enkelt og greit jobber med bakpartskontroll, ved å flytte bakbeina mot vestre.

Gå rundt en gjenstand: Denne øvelsen trente jeg med begge hundene. Penny kan løpe rundt gjenstander (fremadsending), men vi har ikke trent med at tjeg holder en pinne, og att hun skal sirkulere rundt denne. Penny gikk 3 runder, og Lexie 1, så vi er på god vei!

trening5

Bukke: Siden Penny kan bukke (når hun vil) trente jeg denne øvelsen med Lexie. Hun syntes det er veldig vanskelig å holde  posisjonen, så det er vår største utfordring innen de fleste øvelser, men vi fikk mange gode tips, og jeg tror vi er på riktig vei!

Rull rundt: Siden Lexie kan dette trikset ganske greit valgte jeg å prøve meg på Penny, som jeg absolutt ikke får til å rulle rundt. Noe rull rundt fikk vi ei heller til nå, men vi kom ett bittelite stykke på veien, og jeg fikk tips til hvordan jeg skulle trene vidre.

 

  1. Ser ut som dere har hatt en fantastisk helg :) Kunne ønske jeg bodde på Østlandet. Er ingen slike kurs her jeg bor og det ser ut som at NKK Ålesund ikke kan arrangeres lenger :(