lexie

Minipøbelen blir 6mnd!

Hipp Hipp hurra for lille Lexie som fyller 6 måneder idag! 

Jeg vet jeg sier det ofte, men jeg sier det igjen: Herregud som tiden flyr! Med to unge hunder i hus flyr virkelig tiden. Hvor ble de to minivalpene av?

Å ha hund som hobby er ikke helt ufarlig. For noen dager siden klarte jeg å ta ett skikkelig magaplask på tur med hundene, og har forstuet fingeren og håndleddet, og forslått alt som kan bli forslått. Derfor blir det ingen film denne gangen.

Det første bildet i sitt nye hjem:

lexie

Tenk att hun har vært så liten? Hun vokste veldig fort, og tok fort igjen Penny i både vekt og bredde! Hun veier nå 5,7kg, og er en liten klump med masse valpesjarm! Den krøllete valpepelsen har forsvunnet, og hun begynner å få litt lengde på ørene.

Hun har vært hos meg i 4 måneder, og jeg syntes vi har fått gjort, sett og lært masse! 

Hun har vært på to valpeshow, hvor hun den ene dagen dro med seg en BIR sløyfe som er tre ganger så stor som henne

11124732_655580264585506_1514632553_nHun har vært på freestylekurs hvor hun har lært mange morsomme kunster. Jeg har kanskje ikke trent henne så mye i triksetrening som jeg hadde planer om, men vi er da på riktig vei :)

tren3Isteden for å trene masse på freestyle har jeg hatt hovedfokus på rallylydighet! Og jeg syntes hun er riktig så flink. Hun stresser seg riktignok fort opp, og vi trener masse på stimuluskontroll for hun hater å holde en posisjon i mer enn 1 sekund. Hun liker hopp og sprett, og att det skjer noe hele tiden. Jeg har derfor meldt henne på agility til høsten, jeg tror dette er en hundesport som passer henne veldig godt! 

tren2Ellers er hun en totalt fryktløs frøken som tar alt på strak labb! Hun elsker nye utfordringer, og lar seg ikke skremme. Hun er veldig lik Nova når hun var valp «går det ikke bra første gangen går det helt sikkert greit andre gangen»

CAV4Hun går supert sammen de andre hundene! Penny er super å ha som lekepartner, mens Nova er perfekt å ha når man vil kose og trenger litt kroppsvarme.

CAV18Valpeting:

Innkalling: Hun har blitt helt rå på dette punktet! Noen ganger må hun bare få løpt fra seg før hun kommer, men hun kommer alltid, går aldri bort til andre og har sormegel en lynrask inkalling.

Tannfelling: Hun har ikke valpebitt en eneste gang, og alle tennene er mistet!

Alenehjemme: Hun er ikke så begeistret for att vi forlater huset, og kan pipe litt mens vi kler på oss, men er helt stille såfort ytterdøra er lukket.

Husreinhet: Hun er flink 90% av tiden, og de andre 10% er det jeg som er lat… Hun er ikke så flink til å siifra når hun må tisse eller bæsje, men om jeg tar henne ut med gjevne mellomrom har vi ingen uhell inne.

Bilkjøring: Er helt greit. Hun blir gjerne med på en kjøretur!

ut2

  1. Tiden går aldri fortere en når man har valp :P Hun virker superherlig! Alltid hatt veldig lyst på cavalier selv, men alltid endte om med annen rase da jeg vegrer meg litt for alt av sykdommer de så lett kan få. Er sjansen for en frisk hund stor om man råker på riktig oppdretter? Koser meg veldig med å følge med på dine tre hvertfall :)

    • Tusen takk =) Tiden går virkelig fort ja! Men må si jeg gleder meg til hun blir «voksen» også :) Med to valper så tett blir det godt når de begge vokser litt opp. Men kjenner jeg megselv kommer vel «valpesyken» snikende når den tid kommer…

      Tja, dette med helse på cavalieren er ikke alltid like lett. Men det er blåst veldig opp av media, dessverre. Man kan så absolutt få en frisk cavalier, og jeg kjenner flere cavalierer på 14+ :) Den vanligste sykdommen på cavalieren er bilyd, så og si alle cavalierer får dette, men de fleste dør MED og ikke AV bilyd :) Nova har en epilepsisykdom, PL på begge bein, bilyd på hjertet, nerveskade i annsiktet og har hatt diverse problemer med mage og tarm, men likevell er hun kanskje en av de friskeste hundene jeg har hatt…Hun er alltid glad, går mer enn gjerne 1 mil på tur daglig, er spretten, rask og har utholdenhet som en BC. Hun trenger ingen medikamenter i hverdagen (med untakk av vanndrivende når sommeren er på sitt værste) og trenger lite til ingen tilpassing i hverdagen. Så selv om hun har noen diagnoser som er veldig vanlig hos rasen er hun langt ifra syk :) Så om man velger oppdretter med omhu er det ikke noe å være redd for, for om man skulle være uheldig å få noen av rasesykdommene betyr ikke det nødvendigvis att du får en syk hund :)