20140821_181248

Rally-mix dag 1

Så var det tid for å prøve en ny hundesport. Penny er ikke ferdig med valpekurset enda, men man skal tidlig krøkes som god krok (hund) skal bli. Og på kurs er det jo hovedsakelig oss tobeinte som lærer hva vi skal trene på hjemme =) 

20140821_181248

Jeg har snust på de fleste hundesporter igjennom årene som hundeeier, men Rally-mix var nytt for meg. Og alt som er nytt er også veldig forvirrende. Hvordan kan noe som ser så enkelt ut være så vanskelig? Så mye tenking.

Det er riktignok ikke alle øvelsene Penny kan være med på, hun er den yngste på kurset og det er ikke alt som er lært inn enda (som feks. dekk fra utganstilling) så vi tar det med museskritt. Hun blir med på det hun kan, og resten får jeg pugge og øve på med de to andre når jeg kommer hjem =)

20140821_200842Men, selv om det er forvirrende (og litt frustrerende) var det også veldig morsomt, og vi gleder oss til flere kurskvelder.

Hva vi må øve på til nestegang er: Håndtarget, gå mellom beina og omvendt lokking :)

Penny er sliten etter en koselig kurskveld, og en lang reise. Det tar på å være hunden til en gal matmor som gledelig reiser 1 time hver vei for å komme på kurs ;)

20140821_202127Men det har vært god trening for henne! Hun har fått kjøre tog, trent på Oslo S, kjørt t-bane og møtt andre firebeinte og tobeinte :) På Oslo S fikk vi publikum og aplaus under treningen. En instruktør var også i mengden, og roste oss for fineste på plassen hun hadde sett hos en valp. Er vel lov å bli litt stolt av slik? Hun brydde seg verken om mennesker, bråket, t-banene, kofferter eller andre forstyrrelser under treningen. Hun er virkelig helt fantastisk!