hundekurs

Ferdig med valpekurset!

Så var vi ferdig med siste valpekurskveld. Dette kurset har virkelig bare flydd forbi! Men vi har storkost oss på kurs hos instinkthundekurs, og vi gleder oss til å begynne å grunnkurs neste uke.

Vi har fått gått igjennom utrolig mye spennende, og varrierende øvelser iløp av disse kurskveldene, og Penny har blitt superflink.

hundekurs

Noen av øvelsene vi har jobbet med:

Sitt/dekk/stå: Dette sitter veldig greit. Ståèn må vi jobbe litt mer med, da hun flytter seg litt for mye fra dekk/sitt og opp i stå.

Bli: Hun er blitt veldig flink her, både med og uten forstyrrelser.

Lineføring: Det kommer seg!! Kontakten er på plass, men hun går litt for fort og havner foran meg, men vi kan nå gå 4 meter i fin lineføring.

På plass: Hun er helt RÅ her!!

penny

Værsegod: Denne er også helt i boks.

Nei: Det kommer seg. Jeg må bare bli flinkere til å belønne bedre enn det hun nettopp mistet muligheten til å gjøre.

Kontakt: Kontakten er det virkelig ingenting å si på.

Innkalling: I treningsmodus kommer hun alltid, og somregel kommer hun når vi er på tur også. MEN på tomta, ute i hagen er hun fritatt fra innkalling, ifølge henne..

Gå pent i bånd: Vi har litt å trene på her. Med hunder foran oss, blir hun alt for giret.

Skogstur: Siste kurskveld var i i skogen og fikk en innføring i feltsøk, godbitspor,menneskespor og litt andre typer søk og spor øvelser. Penny var super på godbitsporet, og feltsøk har jeg begynt å trene med Aila.

penny2

Litt om kurset:

Vi tok valpekurset hos instinkt hundekurs, og jeg kan så absolutt anbefale denne hundeskolen videre. Positive metoder, engasjert instruktør og godt opplegg.

Vi hadde 7 kurskvelder hvor hver kuskveld varte 1,5 time. Og det var et akkurat passe antall deltagere. To jack russel terriere, en elghund, en buhund, en flat og lille Penny.

Og itilegg til alt det vi har lært har vi også snakket om mange viktige temaer som ofte dukker opp for valpeeiere. Valpebiting, sosialisering, grensesetting, mental og fysisk aktivitet, bjeffing, uønsket atferd og mye mer.

penny7