PEN

Dagskurs med Hilde Marthinsen

Søndag 21 september var jeg og Penny på dagskurs hos hadeland hundeklubb, hvor dyktige Hilde Ulvatne Marthinsen var instruktør. Kurset gikk over 6 timer, og selv om det var iskaldt, vått og surt var det veldig lærerikt og morsomt. 

skog7

Jeg valgte å fokusere på lineføring/fri ved fot med Penny. For som nevt tidligere sliter jeg veldig med at hun svinger ut for å få bedre øyekontakt, og går litt for langt fremme. Sistnevnte har vi klart å jobbe mye med på egenhånd, men jo saktere hun går, jo lenger ut svinger hun.

Så å få gode tips og triks fra Hilde var virkelig gull vært! Og Penny overasket meg som vanlig veldig! Hun tar ting så lett, har så mye iver og glede under treningen og gir seg ikke før hun finner ut av hva jeg ønsker.

20140821_181248

Hilde sa som jeg egentlig viste: Hun går bra, godt grunnarbeid, men jeg har gått for fort frem….Jeg har så alt for lett til å gå for fort frem. Når man ser at ting går bra og man itillegg er veldig utålmodig er det lett å hoppe over finpirkingen og kvalitetsikringen, dessverre.

Vi fikk også noen småtings ang trening til heelwork to music som jeg gleder meg til å prøve!

Alt i alt syntes jeg Penny var kjempeflink! Ikke bare var det en heltny kursplass og helt nye mennesker og hunder, men hun har aldri vært på et så langt kurs før, men holdt fokusen stort sett hele tiden, flinkeste Pennyen!

På kurset var det 3 bordercollier, en boxer, en golden, en toller og lille Penny . så hun passet muligens ikke helt inn i gjengen, men hun imponerte alle og enhver, og vi gleder oss til neste kurs med Hilde som er i November!