Triksetrening

Freestylekurs

I helgen har vi vært på et supermorsomt, lærerikt og spennede Freestylekurs med Frida Binette! På lørdagen hadde jeg kun med meg Penny, men siden hun var dødsliten igårkveld bestemte jeg meg for å ta med meg begge cavalierene på søndagen. 

tur6 - Copy

Vi gikk igjennom en rekke forskjellige triks på disse to dagene, og det har vært slitsomt for både hode å kropp. Jeg har helt sikkert glemt noen av triksene på listen under, men dette var ihvertfall mesteparten av hva vi gikk igjennom.

– Rygge rundt meg – Denne trodde jeg skulle bli skikkelig vanskelig, men Penny tok det veldig raskt, og jeg gleder meg til å fortsette å trene på dette trikset.

– Bukke – Dette har vi trent på tidligere, men hun har vært veldig avhengig av håndsignalet mitt, så vi har fått gode tips til å fjerne dette, og jeg ser allerede fremgang.

– Slalom mellom beina – Denne har vi også trent på tidligere, hun går 4 skritt med god fart.

- Slalom mellom beina mens jeg går baklengst – Denne sliter vi litt med…Men det er mer JEG som sliter på denne enn hundene.

1058209-8-1363591276610

– Krype – Hun krøp bittelitt iløp av kurset, så det blir spennende å se hvordan fremgangen blir.

– Rygge – Nova kan rygge på kommando, Penny fikk slippe å trene på dette.

– Snurre – Håndsignalet er så å si borte!

- Snurre med labbene på en boks – Hun snurrer en halvrunde. Syntes det er litt skummelt når hun får ryggen mot meg.

– Bamse – Nova kan dette trikset. Penny fikk slippe å trene pådette.

– Gå rundt meg – Stor fremgang her også! trening3

– Mellom beina – Hun kan stelle seg mellom beina på kommando, men liker ikke å gå.

– Hoppe igjennom armene – Hun er liveredd for å hoppe igjennom ting, eller gå mellomting – såjeg trodde dette kom til å bli en stor utfordring, men hun tok det overaskende fort! Gleder meg til fortsettelsen på dette trikset!

– Fremmadsenning – Dette trente jeg med Nova. Hun har trent lydighetfremmadsending før, så å løpe til en kjegle å ikke bare stille seg opp (hun skulle gå halvrunding rundt den) var en utfordring.

– Gå rundt gjenstander – Dette trente jeg med begge to. De har begge trent litt på dette tidligere, og tok poenget veldig raskt. th6

Itillegg til all triksetreningen snakket vi også om musikkvalg, hvordan sette sammen programmer, taktskifte, beløninning, overganger og mange andre spennende og lærerike ting.

Jeg gleder meg til hundene er uthvilte så vi får kommet igang med treningen, før innlæringsmetoder, motivasjon og inspirasjon blir glemt eller dabber av.

lop6